Evenimentul Zilei > Politica > PNL Constanța și-a desemnat candidații. Niciun parlamentar liberal nu mai figurează pe liste
PNL Constanța și-a desemnat candidații. Niciun parlamentar liberal nu mai figurează pe liste

PNL Constanța și-a desemnat candidații. Niciun parlamentar liberal nu mai figurează pe liste

Membrii Comitetului Județean Executiv al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, reuniți duminică în ședință au stabilit prin vot secret componența listei de candidați la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Beneficiind de susținerea primarilor, liderul organizației județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a reușit să potolească spiritele și să finalizeze listele, fără ca vreun parlamentar să mai figureze la candidați.

Deși au existat tatonări de la Centru prin care filialei constănțene a PNL i se sugerase punerea în capul listei a unui deputat din București, președintele filialei locale Gheorghe Dragomir a rămas ferm pe poziții. Ideea lui, ca nici un parlamentar să nu mai figureze pe listele pentru alegerile din 11 decembrie, iscase oricum un scandal monstru în organizația județeană din partea deputaților și senatorilor PNL de Constanța. Unii dintre ei și-au dat demisia, în semn de protest, din funcția politică, alții au dispărut din peisaj.

Astfel, în ordinea voturilor, lista candidaților PNL Constanța pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților, este deschisă de Bogdan Huțucă, fost șef al Direcției Finanțelor Publice Constanța, fost prefect, cunoscut ca unul din cei mai apreciați profesioniști în domeniu. Este urmat de consilierul județean Robert Boroianu, de Ana Marcu, George Niculescu, Oana Maria Florea, Ioan Tofoleanu, Cătălin Anghel, Ovanesian Felicia, Crușoveanu Marian, Hira Stere, Solomon Ioan, Zahariuc Cristian, Dudu Nicolae, Muhscină George.

Lista de la Senat este deschisă de președintele organizației municipale a PNL, contraamiral în rezervă, Vergil Chițac, fost candidat la primăria Constanța din partea PNL la alegerile locale din vară. A doua pe lisă este Sorina Tușa, fost consilier local PNL, urmată de Stanca Costel, Drumea Mihnea Claudiu, Măndilă George, Ciucă Nicolae și Băisan Cristy Remus. Lista votată de CJEx al PNL Constanța a fost avizată, tot prin vot secret, de membrii Biroului Politic Județean, urmând să fie înaintată spre validare Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.