Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare şi Lunga – I.T.P.F. Timişoara au depistat 14 migranţi (11 cetăţeni sirieni şi 3 iranieni) în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. aceștia au fostă văzuți cu ajutorul sistemului de termoviziune.

Au fost depistate la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră 11 persoane (6 bărbaţi, 4 femei şi 1 minor) care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Lunga, judeţul Timiş, au depistat în aceeaşi noapte, în apropierea frontierei cu Serbia, trei migranți. ”În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au constatat că cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare au stabilit ca sunt cetăţeni sirieni şi iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 30 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale”, transmite Poliția de Frontieră Timișoara.