Evenimentul Zilei > Politica > Nici calea ferată nu a rezistat viiturilor
Nici calea ferată nu a rezistat viiturilor

Nici calea ferată nu a rezistat viiturilor

Cinci localități, printre care și orașul gorjean Motru, au fost acoperite de revărsările râurilor din sudul țării. Hidrologii anunță inundații și pentru astăzi.

Până și terasamentul căii ferate dintre Drobeta Turnu Severin și Craiova a fost luat, pe o distanță de 300 de metri, de viiturile din weekend, care au lovit puternic județele din Sud-Vestul țării.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, a spus că „la nivel național au fost cinci localități afectate de precipitațiile abundente: Motru – județul Gorj, Podul Grosului, Prunișor și Bălăcița – toate din județul Mehedinți, și Carpen – în Dolj”, a afirmat Gabriel Oprea.

Prăpăd în Mehedinți

Conform raportărilor prefecților, până aseară nu s-au înregistrat victime. 20 de per soane au fost evacuate și 65 de case au fost inundate. Administrația Națională de Meteorologie emisese, pentru ieri, o avertizare de Cod Roșu de inundații pentru bazinul hidrografic Dridu din Mehedinți. Această avertizare este una destul de rară și emisă doar în cadrul unor dezastre naturale.

Hidrologii au prelungit și astăzi, până la ora 18.00, avertizarea Cod Portocoliu de inundații pe râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Argeş şi Prahova. În plus, râuri din 14 judeţe vor fi sub Cod Galben.


Sătenii doljeni improvizează diguri în fața inundațiilor
FOTO: LIBERTATEA