News Alert. Sofia Kenin, noua campioană de la Australian Open 2020

News Alert. Sofia Kenin, noua campioană de la Australian Open 2020

Americanca Sofia Kenin (21 de ani, locul 15 WTA) a cucerit, astăzi, titlul la Australian Open. Jucătoarea din SUA a triumfat pentru prima dată în carieră într-un turneu de Mare Șlem.

Sofia Kenin a dispus în finala de la Melbourne de iberica Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA), în trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-2.

Tânăra americancă a început slab finala, iar iberica și-a adjudecat setul cu 6-4. Deși părea că partida se îndreaptă în favoarea jucătoarei din Spania, Kenin a controlat aproape în următoarele două seturi. De partea cealaltă, Garbine Muguruza nu s-a mai putut ridica la nivelul adversarei. De luni, Sofia Kenin va urca pe locul 7 WTA, iar Muguruza pe poziția 16 în ierarhia mondială.

E primul meu discurs, o să încerc să fac ce pot. O felicit pe Garbine, sigur o să o mai vedem în finale. Visul meu a devenit realitate, nu pot descrie ce simt. Am lucrat din greu. Dacă aveți un vis, urmați-l și el va deveni realitate! Mulțumesc echipei mele, sponsorilor și organizatorilor!”, a declarat Sofia Kenin, după finală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe parcursul turneului de Mare Șlem de la Melbourne, Sofia Kenin a cedat doar două seturi, unul în finală și altul în „optimi”.