Evenimentul Zilei > International > News Alert. Premierul a confirmat: E infectat cu coronavirus. Se izolează, dar își va conduce țara
News Alert. Premierul a confirmat: E infectat cu coronavirus. Se izolează, dar își va conduce țara

News Alert. Premierul a confirmat: E infectat cu coronavirus. Se izolează, dar își va conduce țara

Încă o personalitate politică de top a căzut victimă coronavirusului chinezesc, potrivit unui anunț făcut în urmă cu câteva ore.

Prim-ministrul din Kosovo, Avdullah Hoti, a anunţat duminică seară că a fost testat pozitiv la noul coronavirus şi va intra în autocarantină în următoarele două săptămâni, informează luni France Presse, preluată de Agerpres.

„Am făcut astăzi testul pentru COVID-19 şi am fost găsit pozitiv”, a scris Avdullah Hoti, în vârstă de 44 de ani, pe contul său de Facebook.

Premierul din Kosovo a precizat că a început o carantină de două săptămâni, în timpul căreia va continua să-şi îndeplinească sarcinile de la domiciliu.


Alertă în politica internațională. Guvernul, demis în plină pandemie de coronavirus

Cetățenii acestor țări intră în carantină dacă vin în România. Lista a fost actualizată

EURACTIV: UE și SUA, în tabere opuse după căderea guvernului din Kosovo


„Nu am simptome, cu excepţia unei tuse foarte uşoare”, a subliniat Avdullah Hoti.

Premierul din Kosovo este un profesor de economie de centru-dreapta şi un eurofil convins, și a devenit prim-ministru la începutul lunii iunie.

La fel ca restul Balcanilor, una dintre cele mai sărace regiuni din Europa, cu o infrastructură medicală fragilă, Kosovo înregistrează o creştere semnificativă a contaminărilor cu COVID-19 din iunie.


Serbia și Kosovo au reluat dialogul, după o întrerupere de un an și jumătate

Viitorul Balcanilor, prioritatea UE. Șeful Parlamentului European, anunț de ultimă oră

RTS: După anularea suprataxelor vamale se aşteaptă presiuni ca Serbia să accepte primirea Kosovo în ONU, declară preşedintele Serbiei


Ţara cu 1,8 milioane de locuitori a înregistrat oficial aproximativ 9.000 de contaminări cu SARS-CoV-2, dintre care 249 de decese.

co se adaugă astfel unei lungi serii de premieri și președinți infectați de noul coronavirus originar din China. Printre cele mai cunoscute personalități politice infectate s-au numărat premierul britanic Boris Johnson și președintele Braziliei, Jair Bolsonaro.


Breaking News. Alertă la Londra! Premierul britanic Boris Johnson, la terapie intensivă

Cum ar fi sunat anunțul despre moartea lui Boris Johnson. Dezvăluirile premierului britanic

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a vindecat de COVID 19