În prima zi a festivalului, 102 pompieri, paramedici SMURD și voluntari ISU, in trei Puncte de Prim Ajutor ( PPA) și două Posturi Medicale Avansate ( PMA) cu trei șenilate, trei autospeciale transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități au asigurat măsuri specifice pe siguranța al participanților, potrivit ISU Dobrogea.

Astfel, de ieri după amiază până astăzi dimineață 216 adulți și 75 minori au avut nevoie de asistență medicală la punctele de Prim Ajutor Medical şi la Posturile Medicale Avansate din perimetrul festivalului. Cei mai mulți dintre tinerii, chiar și minori, au avut nevoie de asistență medicală din cauza consumului excesiv de alcool. Alte afecțiuni medicale au fost insolațiile, zgârieturi sau diverse traumatisme, pierderea cunoștinței, toate fiind rezolvate de personalul medical de serviciu.   

Doar șase persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Constanța  pentru investigații medicale amănunțite. Între ele și un bărbat care, neavând bilet pentru Neversea, a sărit gardul și a căzut, rupându-și clavicula. Fiind împreună cu doi copii, toți trei au fost duși la spital.