Thrillerul de pe Netflix care i-a cucerit pe români. Acțiunea se desfășoară în viitor

Thrillerul de pe Netflix care i-a cucerit pe români. Acțiunea se desfășoară în viitor Netflix. Sursa foto: dreamstime.com

Un nou film de pe Netflix a reușit să facă senzație în România. Deși a generat fiori în Europa, este apreciat drept capodopera cinematografică a începutului de an. În România, thrillerul a obținut rapid locul în topul celor mai apreciate producții, clasându-se deja pe podiumul celor mai bune trei filme disponibile.

Denumit „The Kitchen” (Bucătăria), noul film de pe Netflix dezvăluie o perspectivă înspăimântătoare asupra viitorului din Londra. Titlul peliculei provine de la un cartier marginalizat, locuit în mare parte de oameni cu resurse limitate.

Personajele principale duc cu o luptă disperată pentru a-și apăra „casa” de cei care încearcă să elimine locuințele sociale. În acest context, ghetoul denumit „Bucătăria” reprezintă ultimul bastion care a rămas în picioare.

„The Kitchen” de pe Netflix i-a cucerit pe români

Cu regia semnată de Kibwe Tavares și Daniel Kaluuya, „The Kitchen” îi aduce în lumina reflectoarelor pe Kane Robinson (Izi), Jedaiah Bannerman (Benji) și Henry Lawfull (Cronik).

Această producție a cutremurat Europa prin relatarea sa cutremurătoare, prezentând o perspectivă înfricoșătoare asupra viitorului, unde tehnologia devine stăpâna oamenilor.

The Kitchen

The Kitchen, Netflix. Sursa foto: Wikipedia

Filmul de pe Netflix își are acțiunea plasată în anul 2040. Un tânăr rămas fără mamă se întâlnește cu un angajat al unei firme funerare care, în realitate, este un rezident al ghetoului denumit „Bucătăria”. Pe măsură ce se integrează treptat în această comunitate londoneză, el se alătură luptei alături de ceilalți locuitori pentru a-și asigura supraviețuirea.

Între timp, se răspândesc zvonurile despre cei puternici care doresc să distrugă acest loc pentru a construi o versiune perfectă a Londrei.

Tehnologia, folosită drept un inamic al poporului

Filmul de pe Netflix scoate în evidență impactul amenințător al tehnologiei asupra tuturor aspectelor vieții. Ea devine o „armă” semnificativă în mâinile celor puternici și un dezavantaj imens pentru cei cu resurse financiare limitate.

Deși se încadrează în genul științifico-fantastic, regizorii nu se concentrează asupra efectelor sociale. În schimb, sunt mai interesați să evidențieze lupta colectivă împotriva opresiunii.

„The Kitchen” este în același timp și o formă de protest, reprezentând o acuzare evidentă a opresiunii rasiale.

Noua peliculă de pe Netflix, regizat de câștigătorul a două premii BAFTA

Daniel Kaluuya, laureat al premiului BAFTA în două rânduri și câștigător al prestigioaselor Premii Academiei și Globurile de Aur, și-a făcut debutul regizoral cu filmul „The Kitchen”.

În ceea ce-l privește pe Kibwe Tavares, primul său scurtmetraj a fost recompensat cu Medalia Președintelui din partea Institutului Regal al Arhitecților Britanici.

Ne puteți urmări și pe Google News