„Blaga's Lessons” câștigă Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Roma

„Blaga's Lessons” câștigă Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Roma Filmul care a șocat întreaga lume. Regizorul a fost ucis cu brutalitate. Sursa foto: Fernando Gregory | Dreamstime.com

Filmul bulgăresc „Lecțiile Blagăi” (Blaga's Lessons), regizat de Stephan Komandarev, a fost distins cu Marele Premiu al Juriului în cadrul Festivalului de Film de la Roma, desfășurat între 18 și 29 octombrie.

La Festivalul de Film de la Roma, pelicula bulgărească a concurat la categoria „Competiția Cinema Progresiv – Viziuni ale lumii de mâine”. A intrat în competiție alături de alte 16 filme din diferite țări.

„Lecțiile Blagăi”, distins la Festivalul de Film de la Roma

Juriul festivalului a fost condus de actorul și regizorul mexican Gael Garcia Bernal.

Premiul a fost acordat într-o ceremonie desfășurată la Auditorium Parco Della Musica Ennio Morricone, scenaristului Simeon Ventsislavov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regizorul filmului, Stephan Komandarev, se găsește în prezent la Los Angeles, unde prezintă această peliculă. Filmul reprezintă și propunerea Bulgariei pentru Oscaruri.

Din perspectiva sa, Ventsislavov a subliniat că, întotdeauna, Roma și Italia au fost asociate cu lumea cinematografică, și a transmis mulțumiri pentru acest premiu în numele întregii echipe de producție.

Filmul bulgăresc a concurat împotriva altor 16 pelicule

Propunerea Bulgariei pentru premiile Oscar a concurat alături de alte 16 filme în secțiunea principală a festivalului.

Pelicula „Blaga's Lessons” a obținut trei premii la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary din luna iulie. Inclusiv Crystal Globe Grand Prix, premiul pentru cea mai bună actriță și Premiul Juriului Ecumenic.

La începutul lunii septembrie, un juriu național a selectat filmul lui Komandarev ca propunerea Bulgariei pentru cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar.

„Pedagio”, cel mai bun film desemnat la Festivalul de Film de la Roma

Juriul a acordat premiul pentru cel mai bun film peliculei „Pedagio”, regizat de Carolina Markowicz.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Joachim Lafosse pentru filmul „Un silence”.

Premiul „Monica Vitti” pentru cea mai bună actriță a fost câștigat de actrița italiană Alba Rohrwacher pentru interpretarea din „Mi Fanno Male i Capelli”, iar premiul Vittorio Gassman a fost obținut de Herbert Nordrum pentru rolul din filmul „Hypnosen”.