Evenimentul Zilei > Economie > Nemții de la Continental INVESTESC 12 milioane de euro și creează 1.000 de locuri de muncă
Nemții de la Continental INVESTESC 12 milioane de euro și creează 1.000 de locuri de muncă

Nemții de la Continental INVESTESC 12 milioane de euro și creează 1.000 de locuri de muncă

Continental anunță la Timișoara investiție de 12 milioane de euro și mărirea spațiului de lucru cu peste 7000 m2. Este vorba de fabrica de componente electronice a concernului care își extinde spaţiul de lucru.

Construirea noii hale de lucru a fost demarată miercuri. „Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să încheiem lucrările de construcţie ale extensiei astfel încât să putem să onorăm comenzile clienţilor nostri. Ca urmare a acestei investiţii vor rezulta peste 7.000 m2 de spaţii destinate birourilor, depozitării, respectiv zonelor sociale (vestiare, bucătării şi spatii sanitare)”, a spus directorul fabricii, Franciscoxavier Pujol.

Extinderea aduce la Timișoara noi locuri de muncă. La finalul anului, fabrica de componente electronice Continental din Timişoara va dispune de o suprafaţă de peste 21.000 m2.

„Dorim în acest an să creştem cu peste 1.000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie“, a explicat Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 212.000 de angajaţi în 55 de ţări.


În perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro în activităţile din România, unde sunt reprezentate  toate cele 5 divizii și aproximativ 16.500 de angajaţi. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. ( Foto: Adrian Pîclișan)

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: