Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru, despre explozia de COVID 19: „ Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”
Nelu Tătaru, despre explozia de COVID 19: „ Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”

Nelu Tătaru, despre explozia de COVID 19: „ Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”

După ce a vizitat câteva spitale din Moldova, unde sunt internați pacienți cu COVID 19, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a admis că ,,ne-am relaxat prea repede și avem o transmitere comunitară accentuată de COVID-19''

 

„Suntem în același registru al creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta. Suntem într-o zi în care am scăzut sub 600, dacă poate fi o veste bună, dar suntem în 4 săptămâni de creștere. Suntem, totuși, după măsuri de relaxare și suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Astăzi 592 de cazuri, ieri 614 cazuri. Astăzi doar 13 decese și scăderea celor din terapie intensivă. Recomand în continuare păstrarea acelorași precauții”, a spus Tătaru.

„Nerespectând regulile, avem o transmitere comunitară. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede. Am dat acele măsuri de relaxare, dar le-am dat însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării acelor măsuri de relaxare. Respectând aceste norme, agreem o evoluție, o creștere ușoară a numărului de cazuri asumată, dar ajungem într-un timp relativ scurt, într-o lună de zile, la un moment în care putem avea o viață cvasi-normală. În condițiile în care nu respectăm aceste reguli, este un obiectiv care se îndepărtează”, a adăugat el, potrivit Digi24.

„Avem, dincolo de Suceava și București, pe care le știm cu număr mare de pacienți infectați, sunt acele județe care au trecut de 1000 de infectări și care în ultima vreme au o creștere accentuată. Ne gândim la Brașov, Argeș, Botoșani, Neamț, Galați, Vrancea. Ele sunt județele pe care trebuie să le avem în vedere în acest moment, după cum și Buzău și Brăila, în care a început să crească numărul de cazuri”, a mai spus ministrul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, alți 592 de români au fost depistați pozitiv la testul COVID -19 bilanțul până la data de 10 iulie ajungând la 31.381.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: