După ce a observat atent ”fenomenul” un timp îndelungat, directorul unei companii din Wiltshire, Marea Britanie, a decis să-i recompenseze cumva pe nefumători, pe motiv că fumătorii petrec, în medie, o oră pe zi în ”pauză de țigară”.

Directorul general Don Bryden a decis să le acorde nefumătorilor câte patru zile libere în plus pe an, pentru că, în timp ce fumătorii luau ”pauză de țigară”, ei continuau neîntrerupt munca la birou, conform Daily Mail, citat de libertatea.ro

”Urmăream angajații care fumau. Au patru, cinci sau chiar 10 țigări pe zi și iau în jur de 10 minute afară de fiecare dată”, a declarat Don Bryden pentru Daily mail.

Acesta a continuat: ”M-am uitat la ceilalți tipi în aceste pauze și ei erau mereu la telefoane, tastând și încercând să-și facă treaba, așa că am crezut că ar trebui recompensați cumva”.

Așa că, directorul a demarat la începutul anului 2020 proiectul celor patru zile libere în plus pentru nefumători. Acum el speră să ca, prin măsura sa, să convingă și alte companii să acorde aceleași facilități angajaților care nu fumează.

După ce a anunțat măsura suplimentării cu patru zile libere a conceriului pentru personalul nefumător, Don Bryden a fost „asaltat” și de fumători.

„Destul de ciudat, când am făcut anunțul, unii dintre muncitori mi-au spus că nu vor mai fuma, dar lucrurile nu funcționează așa. Dacă pot renunța la fumat timp de 12 luni, le voi oferi cele patru zile suplimentare”, a conchis directorul general al companiei din Marea Britanie