Urmând a fi promovată în curând general-maior, Jennie Carignan comandă în prezent Divizia a 2-a canadiană şi Joint Task Force East (JTFE) cu sediul în Quebec. În trecut, ea a activat în Bosnia-Herţegovina, pe platoul Golan (anexat de Israel) şi în Afganistan, scrie Agerpres.

Carignan urmează să înlocuiască un alt canadian, pe general-maiorul Dany Fortinau, care comandă misiunea Alianţei atlantice de la începuturile sale în noiembrie 2018.

Ottawa, care şi-a extins oficial cu un an participarea în martie, contribuie cu aproximativ 250 de soldaţi şi trei elicoptere.

"Suntem bucuroşi să lucrăm cu NATO şi să ne continuăm rolul de comandant al misiunii în Irak. Mai mult, salut ideea că generalul de brigadă Carignan, un lider realizat, preia comanda misiunii după promovarea sa în gradul de general maior", a declarat Harjit Sajjan, ministrul apărării, într-un comunicat.

NATO conduce din toamnă o misiune ce oferă consultanţă şi instruire Ministerului irakian al Apărării în lupta împotriva bombelor artizanale, în cooperarea cu civilii, întreţinerea vehiculelor blindate şi medicină militară.

În plus, începând din 2014, Canada participă la coaliţia din Irak împotriva grupării Stat Islamic (SI) prin efectuarea de operaţiuni aeriene şi acordarea de asistenţă medicală şi instruirea forţelor irakiene pe teren.  

Carignan a fost membră a Forței de Observatori a Organizației Națiunilor Unite în înălțimile Golan în 1993. Ea trebuia să fie trimisă la Forța de Protecție a Națiunilor Unite din Bosnia în 1995, dar a trebuit să se retragă după ce a rămas însărcinată. În 1999, a obținut un masterat de Business Administration grad de la Universitatea Laval .

 De asemenea, deține o diplomă de la Colegiul de comandă și comandament al armatei Statelor Unite ale Americii și o diplomă de master în arte și științe militare din cadrul Școlii de Studii Militare Avansate din SUA . 

Carignan a fost comandant adjunct și comandant interimar al Regimentului 5 inginer de luptă din 2003 și a fost promovată la rang de locotenent-colonel în 2005.