„Nașul” de la CFR Călători, supravegheat de un serviciu specializat de patrulare
- Elena Butnaru
- 3 aprilie 2014, 08:25
Serviciul specializat de patrulare în trenurile de călători va fi menţinut pe ruta Bucureşti Obor - Feteşti şi va fi extins pe liniile Bucureşti - Titu - Târgovişte şi Roşiorii de Vede - Bucureşti, care înregistrează un grad ridicat al incidenţei cazurilor de călătorie fără bilet şi infracţionalitate, potrivit informaţiilor primite de la CFR Călători, transmite Agerpres.
„Având în vedere faptul că proiectul pilot pentru serviciul specializat de patrulare în trenurile de călători, introdus pe ruta Bucureşti Obor - Feteşti şi retur în luna februarie 2014, s-a dovedit a fi în beneficiul activităţii CFR Călători, managementul companiei a decis să-l menţină pe ruta Bucureşti Obor - Feteşti şi să-l extindă şi pe rutele Bucureşti - Titu - Târgovişte şi Roşiorii de Vede - Bucureşti, rute cu grad ridicat al incidenţei cazurilor de călătorie fără bilet şi infracţionalitate”, se arată într-un răspuns transmis de CFR Călători.
Procedurile de achiziţie publică de servicii de patrulare în trenurile de călători la nivelul STFC Bucureşti şi Craiova sunt în derulare, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, iar contractele vor avea o valabilitate de două luni. Conform anunţurilor postate pe site-ul CFR Călători, compania organizează procedura de achiziţie „cerere de ofertă” pentru atribuirea contractului de prestări 'Serviciul de patrulare în trenurile de călători pe raza de activitate a STFC Craiova' şi procedura de achiziţie „negociere cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare” pentru atribuirea contractului de prestări „Servicii de patrulare în trenurile de călători pe raza de activitate a STFC Bucureşti”.
În primul caz, valoarea totală a contractului este estimată la 13.384,18 lei, fără TVA, iar în cel de-al doilea caz contractul poate ajunge la 40.800 lei, fără TVA.
CFR Călători a introdus servicii specializate de pază atât pentru prevenirea şi combaterea cazurilor de călătorie fără bilet, cât şi pentru asigurarea securităţii pasagerilor şi a personalului propriu. Operatorul, în colaborare şi cu sprijinul Poliţiei Transport Feroviar, a identificate rutele şi trenurile cu grad ridicat al incidenţei cazurilor de călătorie fără bilet şi infracţionalitate. Una dintre rutele pe care personalul de tren este deja însoţit de agenţi de pază este Bucureşti Obor - Feteşti şi retur. Cheltuielile privind furnizarea serviciului de pază în tren sunt acoperite din încasările suplimentare rezultate în urma controalelor.