Evenimentul Zilei > Actualitate > NASA: Rămăşiţele satelitului UARS ar putea să nu fie găsite niciodată
NASA: Rămăşiţele satelitului UARS ar putea să nu fie găsite niciodată

NASA: Rămăşiţele satelitului UARS ar putea să nu fie găsite niciodată

Satelitul de şase tone al NASA s-a prăbuşit ieri pe pământ, însă locul exact unde au căzut rămăşiţele sale rămâne un mister, potrivit Reuters. Oficialii agenţiei americane au declarat că rămăşiţele ar fi ajuns în Oceanul Pacific, dar că nu au fost determinate cu exactitate momentul în care a reintrat în atmosfera terestră şi locul unde au căzut bucăţile desprinse din satelit.

Satelitul UARS a intrat în atmosfera terestră, după o activitate de 20 de ani pe orbita pământului, sâmbătă, undeva între orele 3.23 şi 5.09 GMT.
În atmosfera terestră, satelitul s-ar fi dezintegrat, însă aproximativ 26 de bucăţi, cea mai mare având o greutate de 150 de kg, ar fi ajuns întregi pe suprafaţă terestră, explică oficialii NASA.
De-a lungul traiectoriei sale către suprafaţa pământului, UARS a trecut pe deasupra coastei de Est a Africii şi a Oceanului Indian, a traversat apoi Oceanul Pacific, nordul Canadei şi apoi nordul Oceanului Atlantic, îndreptându-se spre zona Africii de Vest. 
"Deoarece nu ştim momentul exact când satelitul a reintrat în atmosfera terestră nu ştim nici zona concretă unde au căzut rămăşiţele lui. Este posibil nici să nu aflăm vreodată", a declarat Nicholas Johnson, cercetător la Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston, citat de Reuters.
CITIŢI ŞI:

  • NASA avertizează: Un satelit de mărimea unui autobuz se va prăbuşi pe Terra
  • NASA: Bucăţi din satelitul UARS de 6 tone ar fi ajuns deja pe Pământ. VEZI UNDE
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: