Evenimentul Zilei > Economie > Nababii pandemiei au dat lovitura. Miliarde de dolari, într-o singură săptămână
Nababii pandemiei au dat lovitura. Miliarde de dolari, într-o singură săptămână

Nababii pandemiei au dat lovitura. Miliarde de dolari, într-o singură săptămână

Încă de la început, pandemia a fost pentru unii mumă, pentru alții ciumă, iar unora le dă imense motive de bucurie. Spre exemplu, un cunoscut antreprenor și-a mai adăugat în conturi, în numai o săptămână, astronomica cifră de 8 miliarde de dolari. Însă Pluton, zeul bogăției, a fost generos și cu alți faimoși oameni de afaceri.

Directorul general al companiei Louis Vuitton și-a mărit averea cu 8 miliarde de dolari, în doar o săptămână.

Şeful concernului francez producător de articole de lux Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Bernard Arnault, și-a mărit averea cu 8 miliarde de dolari în doar o săptămână. Aceste date au fost prezentate, sâmbătă, 24 octombrie, de revista Forbes. Pandemia de coronavirus a făcut ravagii pe piața mondială a bunurilor de lux, dar săptămâna trecută conglomeratul Louis Vuitton a raportat semne de redresare în industrie”.

Astfel, în perioada 15-22 octombrie, valoarea acțiunilor concernului a crescut cu 6%. Rezultatul acestei creșteri a fost sporirea averii lui Bernard Arnault în săptămâna respectivă cu 8 miliarde de dolari, până la 122 de miliarde de dolari. Acesta este cel mai bogat om din Europa.

Piața luxului se resimte

Totuşi, aceste schimbări nu înseamnă că situaţia companiei s-a schimbat în direcţia bună. După cum subliniază Forbes, Louis Vuitton, care deţine branduri renumite precum Bulgari, Guerlain şi Dom Pérignon, a anunţat o scădere a profitului cu 21% în primele 9 luni ale anului 2020.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE