În ce ţări vor să lucreze moldovenii, ardelenii şi oltenii. Vezi cine optează pentru Singapore

În ce ţări vor să lucreze moldovenii, ardelenii şi oltenii. Vezi cine optează pentru Singapore

În urma unui studiu realizat de portalul de recrutare tjobs.ro au reieşit destinaţiile preferate ale românilor, pe regiuni, când vine vorba de un loc de muncă în străinătate

Locuitorii Capitalei au optat pentru oferte de muncă destinate specialiştilor, iar interesul pentru ofertele de muncă pe continentul american a crescut cu 131%, aşa cum se prezintă un studiu al portalului de recrutare tjobs.ro. Şi ofertele de muncă în Asia au fost căutate de bucuresteni, numărul aplicarilor crescând cu 32 % in aceasta perioada.

În perioada 29.06.2012 - 28.07.2012 au fost înregistrate 4.525 de trimiteri online de CV-uri din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov. "Bucureşteanul care îşi face planuri de plecare în afara ţării este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit", precizează Brînduşa Ciucă. Top 15 cele mai interesante anunţuri pentru bucureşteni

Din analiza topului cu anunţurile care au cumulat cele mai multe aplicări în iulie 2012, se remarcă faptul că bucureştenii au fost interesaţi de muncile sezoniere: 49,94 % din numărul total de aplicări au vizat locurile de muncă sezoniere (şi anume "hoteluri / turism", "construcţii / amenajări" şi "restaurant / catering"), 32,44 % joburile specializate ("personal medical şi sanitar", "transport") şi 17,61 % joburile necalificate ("îngrijire bătrâni / asistenţă socială").

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele 15 anunţuri cu cele mai multe CV-uri aveau poziţii vacante în Marea Britanie (7 anunţuri), Canada, Belgia, S.U.A., Germania, Grecia, Finlanda, Cruise Ships şi Singapore. "Meseriile propuse presupuneau următoarele munci: personal hotelier şi de întreţinere/menaj, muncitori în construcţii, şoferi profesionişti şi instalatori", mai precizează Brînduşa Ciucă. Ardelenii şi bănăţenii preferă transporturile

În perioada aceaşi perioadă au fost înregistrate 11.921 de trimiteri online de CV-uri din judeţele din Transilvania şi Banat. "Ardelenii şi bănăţenii au optat în proporţie de 88,18 % pentru lucrul în ţări europene, iar preferinţa lor pentru pentru ofertele de muncă din Belgia a crescut cu 14 %. Interesul pentru ofertele de muncă în turism a crescut cu 48 % , iar numărul ardelenilor şi bănăţenilor care au optat pentru ofertele din domeniul transporturilor a crescut cu 13 %", se mai precizează într-un comunicat al tjobs.ro

Ardeleanul, respectiv bănăţeanul, care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din judeţele Timiş şi Braşov, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Top 15 cele mai interesante anunţuri pentru ardeleni şi bănăţeni

Din analiza topului cu anunţurile care au cumulat cele mai multe aplicări în luna aprilie, se remarcă faptul că atât ardelenii, cât şi bănăţenii, au fost interesaţi de muncile sezoniere: 49,54 % din numărul total de aplicări au vizat locurile de muncă sezoniere (anume "hoteluri / turism", "construcţii / amenajări", "restaurant / catering"), 28,74 % de joburile specializate ("transport" şi "personal medical şi sanitar") şi 21,72 % au vizat joburile necalificate ("îngrijire bătrâni").

Cele 15 anunţuri cu cele mai multe CV-uri aveau poziţii vacante în Marea Britanie (5 anunţuri), Germania (2 anunţuri), Franţa (1 anunţ), Italia (1 anunţ), Austria (1 anunţ), Canada (1 anunţ), S.U.A. (1 anunţ), Belgia (1 anunţ), Finlanda (1 anunţ) şi Singapore (1 anunţ). Meseriile propuse presupuneau următoarele munci: instalatori, personal hotelier şi de întreţinere/menaj, agricultori, grădinari şi personal de îngrijire a persoanelor vârstnice. Moldovenii, atraşi de Canada, SUA şi Singapore

Tot în perioada 29.06.2012 - 28.07.2012 au fost înregistrate 7.150 de trimiteri online de CV-uri din judeţele din Moldova, în scădere cu 13 % faţă de luna iunie. Moldovenii au aplicat cu peste 200 % mai mult la ofertele din S.U.A. şi Canada şi au arătat interes şi pentru ofertele venite din Singapore. Numărul de aplicări pentru locurile de muncă destinate inginerilor a crescut cu 67 %, iar ofertele de muncă din Belgia au înregistrat o creştere a aplicărilor de 12 %.

Moldoveanul care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din Iaşi sau Galaţi, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Top 15 cele mai interesante anunţuri pentru moldoveni

Din analiza topului cu anunţurile care au cumulat cele mai multe aplicări în luna iunie a acestui an, se remarcă faptul că moldovenii au fost interesaţi de muncile sezoniere: 48,56 % din numărul total de aplicări au vizat locurile de muncă sezoniere, cu 2 % mai puţine decât în luna iunie, (anume "construcţii / amenajări", "hoteluri / turism", "restaurant / catering" şi "agricultură / silvicultură / zootehnie"), 33,73 % au vizat joburile specializate ("personal medical şi sanitar", cu 3 % mai mult decât în luna iunie ("transport", "petrol şi gaze") şi 17,71 %, joburile necalificate ("îngrijire bătrâni").

Cele 15 anunţuri cu cele mai multe CV-uri aveau poziţii vacante în Marea Britanie (4 anunţuri), Franţa (2 anunţuri), Finlanda (2 anunţuri), Germania, Italia, Grecia, Canada, S.U.A., Belgia şi Singapore. Meseriile propuse presupuneau următoarele munci: personal hotelier (ospătari, bucătari), personal de întreţinere, şoferi profesionişti, muncitori în construcţii (zidari, rigipsari), muncitori în industria alimentară, agricultori, electricieni şi electromecanici.

Muntenii şi dobrogenii aleg capitala Europei

Între 29 iunie - 28 iulie au fost înregistrate 10.893 de trimiteri online de CV-uri din judeţele din Muntenia şi Dobrogea. Muntenii, oltenii şi dobrogenii au preferat să aplice la ofertele de muncă din Belgia, care au înregistrat o creştere de 30 % şi la ofertele venite din partea continentului american. Departamentul "transport( rutier / feroviar / naval / aerian)" a continuat să înregistreze o creştere a aplicărilor, de 14 %, pentru a doua lună consecutiv.

Munteanul, respectiv dobrogeanul, care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din judeţele Constanţa şi Prahova, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este căsătorit. Top 15 cele mai interesante anunţuri pentru munteni şi dobrogeni

Din analiza topului cu anunţurile care au cumulat cele mai multe aplicări în luna iulie 2012, se remarcă faptul că aplicanţii din Muntenia şi Dobrogea au fost încă interesaţi de muncile sezoniere: 50,45 % din numărul total de aplicări au vizat locurile de muncă sezoniere (anume "construcţii / amenajări", "hoteluri / turism", "restaurant / catering", "agricultură / silvicultură / zootehnie"), 32,74 % de joburile specializate ("personal medical şi sanitar", "ind. alimentară", "transport") şi 16,82 % au vizat joburile necalificate ("îngrijire bătrâni").

Cele 15 anunţuri cu cele mai multe CV-uri aveau poziţii vacante în Marea Britanie (4 anunţuri), Finlanda (2 anunţuri), Germania (2 anunţuri), Italia (2 anunţuri), Belgia, Franţa, S.U.A., Canada şi Singapore. Meseriile propuse presupuneau următoarele munci: personal hotelier (ospătari, bucătari, recepţioneri), muncitori în construcţii, instalatori, şoferi profesionişti, personal de întreţinere/menaj şi agricultori.