Evenimentul Zilei > Monden > „N-am să pot trăi!” Dirijorul Nicolae Botgros nu mai face față durerii. Pierderea soției l-a determinat să ia o decizie nebănuită
„N-am să pot trăi!” Dirijorul Nicolae Botgros nu mai face față durerii. Pierderea soției l-a determinat să ia o decizie nebănuită

„N-am să pot trăi!” Dirijorul Nicolae Botgros nu mai face față durerii. Pierderea soției l-a determinat să ia o decizie nebănuită

Maestrul Nicolae Botgros a luat o decizie pe care nimeni nu o prevedea, după moartea soției sale, Lidia Botgros, care s-a stins din viață în urmă cu aproximativ patru luni de zile, din cauza condiției sale precare de sănătate. Dirijorul este ruinat de pierderea ființei atât de dragi sieși și nimeni nu mai poate să umple golul lăsat de aceasta.

Dirijorul Nicolae Botgros e ruinat de trecerea în neființă a celei care i-a fost soție. Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a avut cancer la colon în stadie avansată, iar în ultimele săptămâni de viața a trecut prin trei intervenții chirurgicale. Nicolae Botgros nu mai poate face față durerii. Despre a-și reface viața nici nu se poate pune problema.

Nicolae Botgros a luat o decizie neașteptată

Zilnic, maestrul Nicolae Botgros merge la cimitir pentru a petrece clipe la mormântul celei ce i-a fost parteneră de viață, precum și parteneră de scenă. Dirijorul îngrijește de mormânt cu sufletul sfâșiat de durere.

„Merg când dă Dumnezeu și de două ori pe zi, și de trei ori, dar mă duc de două ori pe zi regulat. Am fost dimineață la 8 și ceva și acum am terminat repetiția și merg spre dânsa”, a mărturisit maestrul Nicolae Botgros.

Recent, dirijorul a luat o decizie pe care nu o prevedea nimeni. Bărbatul, despărțit de femeia alături de care a trecut și prin bine, și prin rău, nu mai poate face față suferinței. El a decis să se mute din locuința unde a trăit alături de Lidia Botgros.

„N-am să pot trăi. Îmi vine greu”

Într-o intervenție pentru presa scrisă, dirijorul a mărturisit că luptă din greu cu amintirile momentelor pe care le-a împărțit cu partenera sa de viață. Cuvintele rostite de Nicolae Botgros sunt cu adevărat cutremurătoare.

„Stau la dânsul (n.r. fiul său) pentru că e vorba să mă mut acolo cu totul. E vorba să vând apartamentul și să-l dau că n-am să pot trăi. Îmi vine greu. Sunt multe amintiri acolo, e greu”, a spus maestrul, citat de cancan.

Nicolae Botgros are parte de susținerea prietenilor, care sunt mereu dispuși să îl ajute, însă a spus că se simte foarte singur.

„Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum pentru că așa am rămas de singur și de sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 40 de ani, 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani. De la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a dezvăluit Nicolae Botgros.