Sezonul estival aduce mutări importante în strategia televiziunilor. După șase ani departe de micul ecran, Vacanța Mare este la un pas de revenirea pe TV, la Kanal D. „Nu am semnat încă, dar e sigur. Se mai discută numărul de episoade ale serialului ce va intra în grila de toamnă a postului Trustului Dogan”, a spus pentru EVZ, Mugur Mihăescu.

Umoristul a povestit că serialul le va avea ca personaje centrale pe Leana (Mugur Mihăescu) și Costel, interpretat de Radu Pietreanu, iar echipa va fi extinsă.

„Vor apărea personaje noi, iar altele vor dispărea. Scenariul este avansat și, din episodul 6, ne dăm drumul”, anticipează Mugur Mihăescu. În ceea ce privește subiectele, acestea vor fi actualizate. Deși și-a dorit mult întoarcerea pe sticlă, Mihăescu spune că „Vacanța Mare este un hobby”, mai ales că „atâta timp cât a fost hobby, am avut cel mai mare succes”. Mihăescu nu va renunța la afacerile sale, mai ales că, în ceea ce privește serialul, „partea financiară nu e cel mai important lucru”. „Semnalele de la fani au fost bune, ne-au tot întrebat când revenim”, a adăugat umoristul.

În 2007, Vacanța Mare s-a mutat de la Pro Tv la Kanal D, însă proiectul a pierdut din audiență. În aprilie 2009, contractul a fost închis.

Kanal D a difuzat în acest an sezoane mai vechi cu Vacanța Mare, sub numele „Noră pentru Leana”. Audiențele au fost încurajatoare.

În urmă cu o săptămână, plecarea Andreei Godeanu, producătorul emisiunii Teo Show, de la Kanal D, la Pro Tv, a fost cea mai surprinzătoare mutare din media. Andreea se va ocupa de o emisiune-concurs ce va fi difuzată în sezonul estival și se pare că a semnat cu ProTV pentru două sezoane. Aceasta nu este singura surpriză pregătită de ProTV pentru perioada de vară. Surse din televiziune au dezvăluit că se mai pregătesc încă două show-uri de divertisment ce vor difuzate în această vară.

Antena 1 bagă pentru a treia oară vedetele la apă

Antena 1 filmează deja la cel de-al treilea sezon „Splash! Vedete la apă”. Postul a implicat nu mai puțin de 40 de vedete din muzică, sport, actorie și televiziune care își vor demonstra talentul la săriturile în apă. Vedetele au fost antrenate cinci săptămâni la bazinul Complexului „Lia Manoliu”, de patru campioni naționali și internaționali: Claudia Tiu, Clara Gherase, Adrian Cherciu și Bogdan „Bobo” Ioniță. Filmările pentru emisiune au început la Bazinul olimpic din Bacău. Show-ul este prezentat de Alina Pușcaș, Diana Munteanu și Pepe.