Medicii Kak Khee Yeung -Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic și prof. dr. T Sloane Guy – Sidney Kimmel Medical College sunt consilierii onorifici ai ministrului Sănătății. Începând de luni, noii consilieri onorifici ai ministrului Victor Costache, vor începe treaba. Renumiții medici vor  lucra pe două domenii: programe de sănătate și proiecte de cercetare.

„Am lucrat cu toți cei 3 medici care fac performanță ca specialiști, dar și ca manageri de top. Mă bucură și mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar și proiecte de cercetare care sunt priorități ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienți. Imi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume “, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.

 

Medicul Kak Khee Yeung conduce consorțiul formate din diferite spitale din Europa care încearcă să obțină finanțare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. KK Yeung este cercetătoare translațională, este chirurg vascular și director de cercetare în chirurgie vasculară.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume.

Prof. dr. T Sloane Guy este, conform informațiilor Ministerului Sănătății, specialistul numărul 1 în chirurugie robotică în lume.