Minune la Muntele Athos. Momentul surprins de un pelerin. FOTO

Minune la Muntele Athos. Momentul surprins de un pelerin. FOTO Sursă Foto: Arhiva EVZ

Muntele Athos este locul de rugăciune ales de cei mai mulți dintre credincioși. Frumusețea peisajelor dau o încărcătură emoțională specială, iar minunile nu întârzie să apară, spun pelerinii.

Un pelerin a surprins în fotografii un moment special, pe care l-a trăit la Schitul Lacu (n.r. Muntele Athos). Imaginea a surprins locul unde se roagă unu dintre pustnicii nevăzuți ai Muntelui Athos.  În acest loc sunt 12 pustnici, care îș  petrec toate zilele înrugăciune, departe de ochii lumii. Ei se arată rar și numai dacă aleg, momentele lor de apariție fiind considerate adevărate miracole.

Miracol la Muntele Athos. Unul dintre pustnicii nevăzuți a ales să se arate. Moment surprins de un pelerin

Munte Athos

Muntele Athos. Sursă foto: Facebook

Conform aznews.ro, atunci când unul dintre  pustnicii Muntelui Athos  trece la cele veșnice, se consideră că numai Maica Domnului poate  alege călugărul care îi va lua locul, continuând astfel lanțul neîntrerupt de rugăciune și sacrificiu.

Imaginea în care apare pustnicul Muntelui Athos a fost  postată pe Facebook și a generat comentarii în rândul credincioșilor.  „Este o minune”. „S-a arătat un sfânt”, sunt  câteva dintre reacțiile celor care au vizionat fotografia.  Rugăciunile acestor pustnici, alături de cele ale altor monahi cunoscuți și necunoscuți, sunt pilonii care susțin lumea, menținându-ne în harul lui Dumnezeu. Preoții spun că Muntele Athos este un real n testament al credinței neclintite și al recunoștinței față de jertfa nevăzută a acestor slujitori ai Domnului, care ne mai rabdă pe noi și lumea prin rugăciunile lor, menționează sursa citată.

Schitul Prodromu, ales de pustnici penru rugăciune

Schit romanesc

Sursă foto: Arhivă EVZ

Schitul Prodromu se află la capătul răsăritean al peninsulei Athosul, numit Vigla, într-un ţinut pustiu, pietros, unde se înrgistrează fenomene meteo extreme.  Din aceste motive, schitul a luat numele Sfântului Ioan Botezătorul, Prodromu în limba greacă. Locul este aproape „sălbatic”, cu peisaje naturale superbe, prielnice sihăstriei şi înaltei contemplaţii bisericeşti. În partea de răsărit a schitului se întinde Marea Egee, mereu agitată de valuri şi furtuni, iar spre apus se înalţă, până la altitudinea de 2033 m, Muntele Athos, al cărui vârf de marmură, în mare parte a anului acoperit cu zăpezi, scânteiază sub razele soarelui, cu mult timp înainte de răsăritul lui. Locul a fost îndrăgit de pustnici, doritori de înaltă viaţă duhovnicească, potrivit Wikipedia. Acest loc este ales și de pelerinii români, pentru rugăciune, liniște românească.