Rugăciunea de seară în patru pași. Sfaturile primite de la Maica Siluana Vlad

Rugăciunea de seară în patru pași. Sfaturile primite de la Maica Siluana Vlad Sursa foto: Pixabay

Maica Siluana Vlad, o personalitate importantă a bisericii, a transmis în urmă cu mai mulți ani, patru pași importanți pe care orice credincios ar trebuie să îi urmeze atunci când își rostesc rugăciunea de seară.

Maica Siluana Vlad a fost coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași. A murit la 77 de ani, în 2021.

Maica Siluana Vlad, rugăciune de seară în patru pași

Astfel, dacă vor să le meargă bine, credincioșii pot urma această rugăciune în patru pași.

1. „Doamne, iţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi…”

Ne puteți urmări și pe Google News

În această parte, fiecare spune ce motive are să-i mulţumească lui Dumnezeu şi să-L binecuvânteze pe Dumnezeu pentru ziua respectivă.

2. „Doamne, ajută-mă să iert cum ierţi Tu, vino Tu în mine şi iartă pe... şi punem pe cei pe care avem a-i ierta pentru ziua respectivă, care ne-au greşit nouă în ziua respectivă, mai mult sau mai puţin. Noi credem că nu este important, dar orice privire sau orice strâmbătură poate să ne rănească şi este bine să iertăm”, a spus Maica Siluana Vlad.

Abia după acest pas, după cum ne învață și rugăciunea „Tatăl Nostru”, începem să ne rgugăm pentru noi și pentru iertarea păcatelor.

3. „Doamne, iartă-mă pe mine pentru că…”,

4.  „Doamne ajută-mă, că mâine…”. Aici spunem ce dorințe avem pentru ziua ce urmează, a mai spus Maica Siluana Vlad, potrivit secretele.com.

Rugăciune cu biblie și cruce

Rugăciune.Sursa foto: Dreamstime.com

S-a călugărit la vârsta de 43 de ani

Eugenia Vlad, cunoscută ulterior sub numele de maica Siluana Vlad, și-a asumat această denumire în perioada cuprinsă între vârsta de 35 și 40 de ani, traversând o criză spirituală. Acestă experiență, pe care o consideră specifică fiecărui individ în anii maturității, a avut ca rezultat apropierea ei de Dumnezeu.

„Sufeream de o nevoie de sens. Așa l-am găsit pe Dumnezeu. Prietenii meu râdeau de mine, spuneau că „am căzut în folclor”, a mai mărturisit maica Siluana Vlad. Aceste confesiuni au fost adunate in cartea „Spovedanie neterminată”, semnată Gena Geamanu.

La vârsta de 49 de ani, în anul 1993, aceasta s-a călugărit la Mănăstirea Christiana din București, urmând îndrumările duhovnicului său.

În cadrul mănăstirii, a dedicat continuarea activității sale caritabile și sociale. A desfășurat inițiative benefice pentru copiii străzii și oferind îndrumare tinerilor.

Maica Siluana Vlad

Maica Siluana Vlad. Sursa foto: captură video/ YT

Maica Siluana Vlad a înființat Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”

În 2001, s-a stabilit la Mănăstirea Jitianu, în apropiere de Craiova, cu aprobarea IPS Părinte Teofan, la acea vreme Mitropolit al Olteniei.

Acolo, cu binecuvântarea acestuia, a înființat Centrul de formare și consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, care este în funcțiune și astăzi la Iași.

În tinerețe, a urmat cursurile de filosofie la Universitatea din București. După ce a absolvit facultatea, a fost profesor de filosofie pentru un an, la Universitatea din Galați.

În această perioadă, a început să se implice în acțiuni sociale alături de tineri, iar după 1990, a fost unul dintre fondatorii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din Galați.