Puterea rugăciunii „Tatăl nostru” asupra organismului. Legătura cu creierul uman
- Andra Puiu
- 23 iulie 2023, 11:20
Mulți dintre creștini spun înainte de culcare rugăciunea „Tatăl nostru”. Medicul Vlad Ciurea a explicat ce efecte are această rugăciune asupra corpului uman și cât de mult ne ajută să trecem cu bine peste momentele dificile.
Medicul Vlad Ciurea a explicat că rugăciunea „Tatăl nostru” are efecte benefice asupra corpului uman. Doctorul a spus că există centri din creier care ar fi conectați la Divinitate, iar fiecare frază din rugăciunea rostită de credincioși semnifică ceva și produce un efect diferit în organismul lor. Cercetătorul american Cayce Edgar a fost cel care a descoperit pentru prima dată că există o legătura între sistemul endocrin și rugăciune.
Astfel, de fiecare dată când spunem o rugăiune, planul spiritual, mental, emoțional sau fizic răspund fără să ne dăm seama la rugămințile noastre. Neurochirugul Vlad Ciurea a scris în cartea sa o reinterpretare a rugăciunii „Tatăl nostru” cunoscută de toți credincioși și a inclus o serie de pasaje referitoare la sănătate. Oamenii pot să rostească această variantă când se roagă pentru sănătatea lor.
„Tatăl Nostru carele eşti în ceruri, deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism. Sfințească-se numele Tău, deschide glanda pineală, numită epifiză. Vie împărăţia Ta, deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă. Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ, deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi, deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului. Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri, deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului. Şi nu ne duce pe noi în ispită, deschide anumite celule profunde în organismul uman. Şi ne izbăveşte de cel Rău, ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul” a scris neochirurgul în cartea sa „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor.
Locul în care Dumnezeu se află în creierul uman
Vlad Ciurea a explicat în cartea sa că Dumnezeu este prezent în corpul uman prin serotonină, care mai este numită și molecula credinței. Neurochirurgul a explicat că serotonina are în interioriul ei anumiți transmițatori chimici cu rol de producere a fericirii mistice și a extazului. De asemenea, medicul susține că atât sistemul nervos, cât și glandele endocrine sunt legate de credință. Ciurea a subliniat că în cortex, o porțiune din creier care se află în stânga parietală, se află credința în Dumnezeu.
„Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții când are loc rugăciunea. S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află centrul credinței în Dumnezeu. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu în creierul uman”, a mai scris Vlad Ciurea în cartea sa.