Rugăciunea de miercuri. Credincioșii își pot îndrepta greșelile

Rugăciunea de miercuri. Credincioșii își pot îndrepta greșelileRugăciune.Sursa foto: Dreamstime.com

Astăzi, credincioșii pot să rostească o rugăciune puternică pentru a își îndrepta greșelile și pentru a își curăța sufletul. Este recomandat ca aceștia să țină și post timp de nouă zile.

Credincioșii pot să rostească timp de nouă zile, miercurea, o rugăciune puternică și să țină post. În fiecare dintre cele nouă vineri, e bine să mergeți la biserică și să aprindeți câte nouă lumânări. Doar cei cu sufletul curat își pot îndrepta greșelile.

„Doamne atotputernice și mult îndurător, îndreaptă-ți privirea asupra mea, păcătosul! Te-ai născut om, din Sfânta Fecioară, în peșteră, și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, în această sfântă zi de miercuri. Primește, Doamne, această rugăciune și umilința mea, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, preabunule Mântuitor, am toată nădejdea și cred că Tu, Care din iubirea către oameni ai primit să fii vândut pentru noi, te vei îndura și de mine acum, să mă mântuiești de chinurile cele de aici și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te îndepărta de la mine, Doamne, ci ajută-mi ca în toate să fac voia Ta și să nu te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci, ca femeia cea păcătoasă, să-ți spăl picioarele cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din gura Ta cea dulce că-mi sunt iertate păcatele. Amin.”

Rugăciunea de miercuri. Păcatele credincioșilor ar putea fi iertate

Rugăciunea care poate fi rostită miercurea. Sursă Dreamstime.com

Rugăciune către Maica Domnului

Credincioșii pot să rostească și o rugăciune puternică către Maica Domnului. Cu ajutorul ei, aceștia pot scăpa de păcate și de boli.

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”