Evenimentul Zilei > Actualitate > MOTIVUL pentru care Ovidiu Hațegan a fost EXCLUS din Champions League
MOTIVUL pentru care Ovidiu Hațegan a fost EXCLUS din Champions League

MOTIVUL pentru care Ovidiu Hațegan a fost EXCLUS din Champions League

UEFA a decis ca arbitrul arădean Ovidiu Hațegan să nu mai conducă de la centru partide din cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, dintr-un motiv surprinzător.

În actualul sezon, Hațegan a fluierat de la centru trei partide din Champions League ( Barcelona – Inter 2-0, Juventus – Manchester United 1-2 și ȚSKA Moscova – Real Madrid 1-0), dar forul de la Nyon l-a „pus pe liber” în această competiție din cauza faptului că România nu a implementat sistemul de arbitraj video VAR. Arădean putea să conducă și un meci din optimile de finală, dar în fazele superioare vor fi delegați doar cavaleri ai fluierului din țările în care a fost deja implementat sistemul VAR!

Din această cauză, Ovidiu Hațegan și brigada sa vor conduce partide mai mult din Europa League.  Recent, românul a arbitrat fără greșeală meciul dintre Celtic și Valencia (0-2), din EL. 

Sper ca şi în România să se implementeze sistemul VAR în viitorul foarte apropiat pentru că o să reducă foarte mult greşelile mari ale noastre. Toţi tindem spre aşa ceva. În momentul în care termini meciul, toată lumea ştie fazele, doar tu eşti singurul care nu are posibilitatea aceasta. De ce să nu facem un pas înainte? Ăsta este viitorul în fotbal din punctul meu de vedere”, a declarat Hațegan.