Evenimentul Zilei > Sport > Motivele pentru care Ianis Hagi a devenit ținta preferată a jignirilor din on-line
Motivele pentru care Ianis Hagi a devenit ținta preferată a jignirilor din on-line

Motivele pentru care Ianis Hagi a devenit ținta preferată a jignirilor din on-line

Ianis Hagi (21 de ani) are mari probleme la Genk, pentru că nu reușește să se impună la campioana en-titre a Belgiei, după transferul din vară.

Internaționalul român a jucat mediocru, a fost mai mult rezervă, iar vineri oficialii formației au anunțat că Hagi junior n-a prin nici măcar lotul pentru partida de campionat cu Gent ce se va disputa astăzi.

Dezamăgirea este mare în privința lui Ianis, jucător despre care s-a spus că este liderul generației sale. O generație care a impresionat la Europeanul de Tineret din 2019, dar care a eșuat în ultimele luni. Pentru că Ionuț Radu, George Pușcaș, Cristi Manea, Răzvan Marin, Tudor Băluță sau Alex Pașcanu nu au reușit să convingă al echipele de club.

La fel de contestat ca Simona Halep

A fost creat un orizont de așteptare uriaș, mai ales în privința lui Ianis, iar reacțiile pe care le au fanii pe rețelele de socializare sunt vehemente și jignitoare la adresa mijlocașului. Pe conturile de Facebook ale principalelor siteuri de sport din România, majoritatea comentariilor la stirile ce-l vizează pe Hagi jr. sunt negative și asemănătoare ca fond și formă cu jignirile ce i se aduc Simonei Halep după un meci pierdut.

Există o cauză fundamentală pentru care Ianis a devenit antipatizat de mulți suporteri români, idee ce se desprinde cu ușurință citind mesajele internauților. Gheorghe Hagi „și-a forțat” fiul în ultimii ani și a încercat să cauționeze prin discursuri dure eșecul de la Fiorentina, acolo unde fotbalistul nu s-a putut impune. Mai mult, antrenorul de la Viitorul a pus presiune pe Ianis, cerând convocarea la naționala mare, într-o perioadă în care mijlocașul era la nivelul reprezentativei de tineret. „Regele” a adus în discuție și un viitor „Balon de Aur” pentru fiul său, așa că așteptările în privința lui Hagi jr. Au devenit foarte mari.

O altă cauză care explică căderea în dizgrația suporterilor români este legată de titlurile bombastice, fără acoperire, date de presa on-line: „Ianis are Belgia la picioare”, după un corner executat de român, i-au făcut rău mijlocașului și l-au transformat într-o țintă. Faptul că Ianis se îndreaptă spre al doilea eșec extern, dă apă la moară criticilor.

Prima mare dezamăgire, după eșecul de Fiorentina, a apărut în vara anului trecut. Mulți suporteri au fost amețiți de caruselul știrilor care vorbeau despre un transfer al lui Ianis la Barcelona, Bayern sau Manchester City. Așa că balonul speranțelor a pocnit zgomotos în momentul în care fotbalistul a semnat cu Genk. Calculele făcute de Gică Hagi și de fiul său au fost corecte.

Doi antrenori și-au pierdut încrederea în Ianis

Campionatul Belgiei părea să aibă un nivel care să-i permită internaționalului român să crească valoric, cu perspectiva unui pas în fotbalul mare. În plus, noua echipă era campioană și avea să evolueze Liga Campionilor. Lucrurile au stat pe dos. Genk are un sezon falimentar, Ianis nu s-a impus și mai îngrijorător este că n-a reușit să-l convingă nici pe antrenorul Felice Mazzu, nici pe Hannes Wolf, cel care i-a luat locul.

Iată câteva dintre comentariile lăsate de suporteri, la stirea în care este anunțat că Ianis nu a prins locul celor de la Genk. „S-a descoperit că e un fotbalist mediocru. Tragedie pe malul mării”. „Viitorul scrie pe el, iese tăticul și ne spune că a decis clubul să-l repatrieze”. „Este exact acolo unde merită…asta este valoarea”. „Nu are talent asta nu e vina lui e vina lui tacso că isistă prea mult să facă ceva din el dar nu are talent nu va reuși”.

Există și români care îi iau apărarea lui Ianis: „E totuși ciudat ce i se întâmplă. Deși are câteva goluri marcate și câteva pase de gol, joacă puțin iar etapa asta nu face parte din lot.” Nu păreți a fi Români, numai jigniri..lăsați copilul în pace are 21 de ani…”