Conștienți că există posibilitatea unei corecții de 100% pentru neîndeplinirea mai multor proiecte cu finanțare europeană, consilierii județeni au prins în bugetul pe 2016 suma de aproape 55 milioane de lei. Unele lucrări, precum Reabilitarea Cetății Capidava, sunt realizate parțial. Constantin Dima, directorul firmei Mara Construct, al cărei asociat unic este fina lui Nicușor Constantinescu, a fost arestat, recent, pentru spălare de bani și obținerea pe nedrept de fonduri.

DNA a deschis însă un nou dosar, care vizează aceeași firmă, sesizarea venind din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice care a constatat nereguli în desemnarea, prin licitație, a constructorului care s-a ocupat de reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani de la Adamclisi. Proiectul a fost finalizat în 2013, având o valoare de 11 milioane de lei. “Și aici există riscul să se dea o penalitate de 100% dacă se dovedește că a fost fraudă cu fonduri europene. Pentru că cel care a câștigat licitația, Mara Construct, nu ar fi trebuit să fie calificat”, a explicat la finalul ședinței,vicepreședintele CJ Constanța, Cristinel Dragomir.

În paralel, Consiliul Județean Constanța s-a constituit parte civilă în dosarele DNA, pentru recuperarea prejudiciului dar, până la finalizarea proceselor, banii pentru proiectele cu fonduri europene trebuie returnați. Vicepreședintele CJ Constanța, Cristinel Dragomir, spune că “de fapt sunt vreo patru dosare DNA”, vizând firma finei lui Nicușor Constantinescu. Procurorii anticorupție îi cercetează și pe membrii Comsiei de licitație din CJ Constanța, pentru abuz în serviciu. “Asta este, nu avem ce să facem. Dacă instituţiile abilitate constată nereguli, şi ne solicită, ne vom constitui parte civilă şi în alte dosare“,a declarat Dragomir.