Pe 19 mai 1962, Monroe şi-a făcut ultima apariție publică importantă, cântând “Happy Birthday, Mr. President” în cadrul unei petreceri televizate făcută în cinstea preşedintelui american John F. Kennedy. Interpretarea cântecului a intrat în topul celor mai senzuale!

Este unul dintre cele mai cunoscute şi sugestive cântece interpretate vreodată. Dar se pare că performanţa sexy a lui Marilyn Monroe, care i-a cântat „La Mulţi Ani" lui John F. Kennedy, în 1962, când acesta a împlinit 45 de ani, are un motiv banal pentru care a fost atât de provocatoare. Şi anume, rămăsese fără respiraţie, potrivit Daily Mail.

A început să gâfâie

Se pare că că, în drum spre scenă, vedeta s-a rătăcit şi a alergat încolo şi încoace pentru a găsi uşa cea bună, până când a început să gâfâie, şi a fost incapabilă să cânte aşa cum trebuie, fiindcă a ajuns atât de târziu pe scenă. Totuşi, „La Multi Ani", în versiunea lui Monroe a părut mult mai senzual decât poate şi-ar fi dorit ea, câştigându-şi astfel un loc în istorie.

Aceste dezvăluiri suprinzătoare au fost făcute de actriţa americană Joan Copeland, care a fost prezentă în acea seară la ziua Preşedintelui american. Copeland este sora mai mică a dramaturgului Arthur Miller, fost soţ al lui Monroe, care a precizat că vedeta a întârziat atât de mult să intre pe scenă încât era să-şi rateze numărul.

Văzând-o cum se agită să găsească uşa cea bună, Copeland a observat că Monroe aproape rămăsese fără respiraţie şi era foarte emoţionată. În mometul în care şi-a făcut apariţia, Monore şi-a lăsat audienţa cu gura căscată din cauza rochiei sale provocatoare, fără spate, cusută cu peste 2.500 de pietre strălucitoare. Această rochie, marca Jean Louis, aparent a fost atât de strâmtă încât ar fi fost cusută direct pe actriţă, însă interpretarea cântecului a fost cea care a captat întreaga atenţie.

Atât de drăguţ

Performanţa ei a beneficiat de o atenţie suplimentară din cauza unei presupuse legături amoroase între ea şi Kennedy care a fost menţionată de fanii amândurora din acel moment, mai ales că în acea seară, de la eveniment a lipsit Jackie Kennedy, soţia preşedintelui american. După ce Monroe şi-a terminat cântecul John F. Kennedy a urcat pe scenă şi a spus, glumind că acum se poate retrage din politică "după ce mi-a fost cântat un "La Mulţi Ani!", într-un mod atât de drăguţ".

Rochia purtată de Monroe, care a murit în 1962, la vârsta de 36 de ani, a devenit la fel de cunoscută ca şi cântecul pe care l-a interpretat în acea seară: în 1999, a fost vândută la o licitaţie la New York pentru suma de 1,26 milioane de dolari, un record pentru o haină purtată de ea la acea vreme.

Epilog

A fost într-adevăr ultimul "La Mulţi Ani" pe care l-a auzit Kennedy. Preşedintele SUA a fost împuşcat mortal în luna noiembrie a aceluiaşi an.

 

Te-ar putea interesa și: