Evenimentul Zilei > Actualitate > Mormântul Reginei Nefertiti rămâne un MISTER. Oamenii de știință desființează tot ce se credea până acum
Mormântul Reginei Nefertiti rămâne un MISTER. Oamenii de știință desființează tot ce se credea până acum

Mormântul Reginei Nefertiti rămâne un MISTER. Oamenii de știință desființează tot ce se credea până acum

Oamenii de știință au spulberat ideea potrivit căreia Regina Nefertiti s-ar afla în mormântul faraonului Tutankamun. Scanările nu au găsit nicio cameră ascunsă în mormântul acestuia, respingând această teorie.

Veștile vin la un an după ce egipotologul britanic Nicholas Reeves a anunțat că a găsit dovezile unei uși ascunse în mormântul regelui copil.

„Dacă ar fi fost o cameră în spatele pereților, am fi avut o reflecție puternică, însă nu există nimic”, a precizat geologul Fran Goodman, potrivit Daily Mail.

Ipoteza care susține că Nefertiti ar fi fost îngropată într-o cameră situată în spatele mormântului regelui Tutankhamon a fost emisă de cercetătorul britanic, Nicholas Reeves, arheolog la Universitatea Arizona, în vara anului trecut.

Acesta susţinea că a găsit o "uşă secretă" într-un perete din camera funerară a celebrului faraon şi consideră că acea uşă duce spre mormântul presupusei mame a acestuia, regina Nefertiti. 

După ce a analizat cu o serie de scanere de înaltă definiţie pereţii complexului funerar al faraonului Tutankhamon din Valea Regilor, profesorul Reeves a găsit ceva ce părea să fie o intrare secretă. El spunea că a descoperit două portaluri "ascunse", desenate pe un perete, iar accesul a fost blocat de constructorii piramidei. Unul dintre acestea duce, după părerea sa, într-o cameră de depozitare.