Măsura este inclusă într-un act normativ publicat încă de la sfârşitul anului trecut, ce aduce modificări asupra Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, scriu cei de la ljc.ro.

O altă prevedere ce va fi schimbată precizează, în noua formă, că Regia Autonomă „Monitorul Oficial” realizează un produs electronic conţinând actele publicate în Monitorul Oficial al României, părţile III-VII, care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte.

Potrivit paginii oficiale, abonamentele clasice pentru Monitorul Oficial în format electronic pornesc de la 60 de lei pe lună (monopost) şi pot ajunge până la 2.380 de lei pe lună (reţea 300 de utilizatori).

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de lege și de alte acte normative. Monitorul Oficial al României cuprinde 7 părți, structurate în funcție de natura actelor supuse publicării, cea mai importantă fiind prima parte în care apar actele Preşedintelui, Parlamentului, Guvernului, actele normative ale organelor de specialitate ale administrației publice centrale (ministere), deciziile Curţii Constituţionale etc