Momentul critic al zilei. Ora la care ne simțim cel mai prost, din toate punctele de vedere

Momentul critic al zilei. Ora la care ne simțim cel mai prost, din toate punctele de vedereOră. Sursa foto: Dreamstime.com

Cercetătorii au identificat care este cea mai proastă oră din zi, luând în considerare starea de spirit, ritmul circadian și alte variabile.

Cercetarea publicată în jurnalul „PLOS Digital Health” a utilizat informațiile adunate de la 2.602 de stagiari medicali pentru a urmări ritmul cardiac, activitatea fizică, somnul și starea acestora.

Cea mai proastă oră din zi. Nu influențează complet starea

Concluziile au arătat că cel mai critic moment al zilei are loc la ora 05.00 dimineața. De altfel, cel mai bun moment al zilei este în jurul orei 17.00, adică la 12 ore distanță.

Principalul autor al cercetării, Benjamin Shapiro, a subliniat că lipsa de somn agravează starea de spirit, iar cei care rămân treji până la ora cinci dimineața sunt predispuși să aibă o dispoziție și mai proastă.

Cu toate acestea, chiar și în cazul în care somnul este normal, ora cinci dimineața rămâne un moment dificil pentru mulți.

Cercetarea are limitele sale, fiind bazată pe un eșantion relativ mic și desfășurată într-un mediu de laborator, potrivit Mediafax.

Cea mai proastă oră din zi

Sursa foto: Arhiva EvZ

Cea mai bună oră de culcare

E bine de știut că pentru a evita cel mai prost moment al zilei trebuie să avem un somn odihnitor.

Există astfel cercetări care indică ora ideală pentru a merge la culcare. Acest moment este critic și pentru a reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni.

Un grup de cercetători din Marea Britanie a analizat datele colectate de la o cohortă de 88.000 de persoane, care au raportat momentul în care au mers la culcare. Concluzia lor a fost că ora optimă pentru somn este între 22.00 și 22.59.

Cea mai proastă oră din zi

Sursa foto: Dreamstime.com

Cei care s-au culcat înainte de ora 22.00 au avut un risc crescut cu 24% de a dezvolta ulterior afecțiuni cardiace. În timp ce aceia care au adormit după miezul nopții au prezentat un risc mărit cu 25%.

Participanţii la studiu care au adormit între 23:00 şi 23:59 au avut un risc cu 12% mai mare.

Ne puteți urmări și pe Google News