Evenimentul Zilei > Justitie > Mohammad Munaf, complice la răpirea jurnaliștilor români în Irak, a pierdut definitiv procesul de expulzare. Nu va mai avea voie în România timp de 15 ani
Mohammad Munaf, complice la răpirea jurnaliștilor români în Irak, a pierdut definitiv procesul de expulzare. Nu va mai avea voie în România timp de 15 ani

Mohammad Munaf, complice la răpirea jurnaliștilor români în Irak, a pierdut definitiv procesul de expulzare. Nu va mai avea voie în România timp de 15 ani

Mohammad Munaf, complicele lui Omar Hayssam în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak în 2005, a pierdut definitiv procesul în care contesta decizia autorităților de expulzare din România. Acum, el nu va mai avea voie în țara noastră timp de 15 ani.

După ce a fost eliberat din închisoare cu trei ani mai devreme, Mohammad Munaf a fost expulzat din România. Însă, în luna iulie a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care contesta decizia dispusă în cazul lui de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Zilele trecute, procesul a fost pierdut definitiv, iar complicele în răpirea jurnaliștilor români nu mai are voie să intre în România.

Respinge contestaţia ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.09.2022”, se arată în decizia finală.

Mohammad Munaf nu mai are voie să vină România pentru 15 ani

Mohammad Munaf a fost eliberat din închisoare în luna iulie, unde executa o condamnare de zece ani pentru terorism. Decizia a fost luată de Tribunalul Ilfov.

Imediat după punerea sa în libertate, lui Munaf i s-a spus că în 15 zile trebuie să părăsească țara, deoarece are interdicţie de a intra pe teritoriul României pentru o perioadă de 15 ani.

În acest sens, pe data de 19 iulie, Munaf a depus la Curtea de Apel o contestație la decizia dispusă în cazul lui de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Ulterior, Ministerul de Interne a transmis la începutul lunii august că Mohammad Munaf a părăsit teritoriul României în termenul celor 15 zile.

„A fost eliberat, ca să spunem foarte clar, în baza unor decizii ale unor comisii de specialitate, nu a fost eliberat aşa pur şi simplu. El, fiind cetăţean străin, a fost preluat de către Inspectoratul General pentru Imigrări, acolo i s-au făcut toate formalităţile legale, după care a plecat spre reşedinţă”, a menționat atunci Lucian Bode.

Munaf a ajutat la răpirea jurnaliștilor români în anul 2005

Mohammad Munaf  a fost ghidul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak la sfârşitul lunii martie 2005. El a fost ţinut ostatic timp de 55 de zile, împreună cu aceștia.

După eliberarea lor, s-a presupus că Munaf a fost complice la răpire și a fost plasat în detenţie de forţele americane în Irak.

Ulterior, Munaf a fost trimis în judecată în România și condamnat definitiv, în 2008, la zece ani de închisoare pentru participarea la răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion.

Abia în anul 2015 autoritățile din țara noastră au reușit să-l aducă în România pentru a-și ispăși pedeapsa, potrivit justnews.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: