„Camera copilului” se deschide la ora 15.00,a Cuhnie. Este o expoziţie despre obiect, de  Mădălina Papastere și Venus Marian Mateescu. Conceptul expoziției este inspirat de analogia între lumea celestă și cea pământeană. Cei doi artiști propun un asamblaj de spații interioare și exterioare ce conturează arhitecturi hibride și consacră un loc al transformării. 

La ora 16.00, la Foișor,  Liviu Russu,  sculptor minimalist din generatia ‘80, propune, alături de câteva sculpturi, o selecție din ciclul desenelor în peniţă realizate de-a lungul unui deceniu la Beratzhausen, intitulat „Pastorale” şi închinat simfoniei beethoveniene. Curatorul expoziţiei este Doina Mândru, fost director al aşezămintleor de la Mogoşoaia.

La ora 17.00, la Gheţărie, expoziţia „Călătoria 60”, a profesorului Titu Toncian de la Cluj, ilustrează încă o dată crezul artistic al autorului: „Pentru mine, experimentul a fost şi rămâne o necesitate interioară perfect motivată conjunctural. Experimentul s-a constituit ca o componentă a propriului spirit şi a fost admis ca un exerciţiu util în consolidarea propriei opere, integrându-se în ceea ce fac”.

La ora 18.00, în Palat, o selecţie de picturi din opera lui Constantin Blendea, alături de sculpturi şi desene semnate Gh. Iliescu Călinești,  unul dintre cei mai semnificativi artiști români ai lemnului, sunt reunite sub titlul „Ritm şi vibraţie, poetici ale vizualului”.

„Artişti importanţi din generaţiile '60 şi  '80, tineri remarcabili afirmaţi după 2000 vă asteaptă din nou sub bolţile brâncoveneşti”, ne spune Doina Mândru.