

Pentru anul 2020 aplicaţia aduce șapte funcții importante.
Este o funcționalitate practic copiată de la Telegram (unul dintre principalii concurenți de WhatsApp), care vă va permite să deschideți legături partajate în chat în siguranță, fără a părăsi mediul aplicației.
Un pas logic, având în vedere că WhatsApp a început recent să permită redarea linkurilor din videoclipurile găzduite pe alte platforme fără a părăsi mediul aplicației.
O caracteristică care ne va permite să găsim mai ușor mesaje, fotografii și videoclipuri importante și fără a părăsi WhatsApp. Pentru asta, aplicația va fi integrată cu alte servicii, cum ar fi Google Images și va încorpora un sistem de urmărire care va facilita găsirea tuturor tipurilor de fișiere multimedia. De asemenea, aplicația va include și un istoric cu cele mai recente căutări efectuate de utilizator.
WhatsApp ne-a permis deja să citim și să răspundem la mesajele de pe ecranul de notificări. Cu toate acestea, nu a fost posibil să facem același lucru cu mesajele audio. Cu toate acestea, cu noile modificări, WhatsApp vă va permite să redați mesajul vocal din ecranul de notificare și să economisiți timp.
Aceasta este o caracteristică similară cu cea care există deja pe Instagram, aplicație deținută tpt de Facebook, Viitoare schimbare ne permite să generăm un cod QR cu care putem adăuga noi contacte doar prin citirea codului.
Modul întuneric este special conceput pentru economisirea bateriilor și pentru utilizare noaptea. Dark mode este deja disponibil pe Instagram.
Este o funcționalitate copiată din alte aplicații de mesagerie instant, cum ar fi Signal, care este renumit pentru prezentarea unui standard ridicat de securitate și care permite mesajelor să se autodistrugă fără urmă după o perioadă de timp.
În cazul WhatsApp, emitentul poate configura perioada de autodistrugere, care poate fi de o oră, o zi, o lună sau un an.
Aceasta este o altă funcționalitate copiată direct de pe Instagram. Mai exact, WhatsApp va încorpora un efect Boomerang fotografiilor dvs. care vă va permite să redați videoclipuri scurte într-o buclă și redarea imaginilor în format GIF, potrivit dcnews.ro