MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ pentru CĂUTAREA MINORULUI DISPĂRUT în MARE, la Corbu

MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ pentru CĂUTAREA MINORULUI DISPĂRUT în MARE, la Corbu

Zeci de scafandri ai inspectoratelor de urgență din Constanța și din țară intervin pentru căutarea băiatului de 14 ani dispărut ieri după-amiază în mare după ce a reușit să își salveze de la înec prietenul cu care intrase în apă să se scalde. Copilul dispărut fusese dat în plasament, în urmă cu patru luni, unei familii din Corbu.

În căutarea adolescentului dispărut acționează, de astăzi dimineață, 25 de scafandri cu șapte autospeciale și o ambarcațiune. Sunt scafandri de la inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta din Constanța, Alba, Suceava, Hunedoara, Bucuresti-Ilfov, Vrancea, și Teleorman.  Salvatorii militari se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, Constanța. Încă de ieri, șase șase scafandri militari ai ISU Dobrogea au efectuat căutări, dar fără succes. Spre seară au fost nevoiți să sisteze căutările din cauza întunericului și a curenților foarte puternici.

Operațiunea de căutare este extrem de dificilă din cauza curenților de adâncime, a valurilor puternice și vizibilității scăzute în apă. “Este un perimetru destul de larg de căutare, de aceea au venit toți. Intră în apă, grupați, pe echipe, pentru a lărgi cât mai mult aria de căutare. La operațiunea de la Corbu sunt concentrate cele mai multe forțe ale scafandrilor de până acum, pe litoral”, a declarat, la Corbu, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță. De la 1 mai, până în prezent, s-au semnalat 14 cazuri de accidente prin submersie din care patru persoane decedate și copilul dispărut. Anca Chiriță recomandă, tuturor, să respecte indicațiile salvamarilor dar și steagurile roșii arborate care interzic scăldatul în mare.

Referitor la cazul băiatului de 14 ani dispărut în apele mării pe plaja de la Corbu, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța vine cu precizări. “La nivelul DGASPC Constanța s-a constituit, încă de ieri, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie. Din primele discuții purtate de echipa multidisciplinară a DGASPC cu asistentul maternal profesionist, se pare că băiatul a plecat de acasă, ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, spunând că se duce la o sală de calculatoare din localitate și era însoțit de un coleg. Nu i-a spus însă nimic asistentului maternal că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit de mama lui, la naștere, în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns, ulterior, la Centrul Maternal din Mangalia apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ținut legătura cu mama sa, aceasta schimbându-și foarte des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații. Potrivit psihologilor DGAPSC Constanța, A.G. este un copil receptiv, afectuos și calm dar cu o gândire naivă și destul de timid.”