„Am făcut o mobilizare a tuturor şi toţi colegii mei, senatori şi deputaţi, sunt în aşteptarea acestui moment. Vom avea o singură absenţă, este vorba de colegul nostru, deputatul de Vaslui, care nu va putea fi prezent, deoarece a suferit o intervenţie chirurgicală. Dar în rest nu vor fi absenţe şi estimez că mâine sunt şanse foarte bune pentru ca să se producă învestirea guvernului Orban. Cred că această perioadă de criză prelungită, prin existenţa unei formule, hai să îi spunem interimare – cu toate că guvernul acesta nu are postura de guvern interimar, ci este un guvern demisionar, care are posibilităţi foarte reduse de a administra treburile ţării (…) trebuie să se încheie cât mai rapid”, a afirmat liderul ALDE, la Antena 3.

El a mai precizat că este decizia prim-ministrului desemnat dacă îi menţine sau nu pe candidaţii respinşi la nivelul comisiilor parlamentare. Pe de altă parte, a precizat că nu a remarcat că acest aspect ar reprezenta „un punct critic în preocupările” parlamentarilor ALDE.

„Fără îndoială, el va trebui mâine să dea o explicaţie în legătură cu formula pe care doreşte să o promoveze în continuare”, a adăugat Tăriceanu.

Mai mult, el aşteaptă ca viitorul guvern să realizeze o rectificare bugetară realistă, care să ţină cont de „situaţia reală a încasărilor şi a cheltuielilor la buget”, dar şi să relanseze „Strategia Dunării” care poate să fie o sursă de fonduri europene extrem de importantă pentru proiecte de infrastructură majore”.