Moartea suspectă a medicului Sorin Lucian Puia stârnește multe întrebări. Șase români nu au dreptul să părăsească Turcia până la finalizarea anchetei

Moartea suspectă a medicului Sorin Lucian Puia stârnește multe întrebări. Șase români nu au dreptul să părăsească Turcia până la finalizarea anchetei Sursa: Romaniatv.net/ Medicul Sorin Lucian Puia și Gabriela Firea

După mai bine de două săptâmâni de la moartea renumitului medic Sorin Lucian Puia, angajat la Maternitatea Giuleşti, cei șase români care se aflau cu victima pe o barcă au rămas blocați în Turcia, asupra lor planând suspiciunea că ar fi comis un omor.

Autorităţile de la Ankara au considerat că moartea medicului român s-a produs în condiții suspecte, astfel că cei şase români care l-au însoțit pe medic în vacanță au interdicţia de a pleca din Turcia. Printre suspecți se regăsesc managerul şi directorul medical al unui spital din București, un regizor şi producător de film, dar şi afaceriști.

Medicul Sorin Lucian Puia, moarte suspectă în Turcia

Sorin Lucian Puia avea vârsta de 76 de ani şi era plecat pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Turciei, împreună cu alți şase cunoscuți din România. Aceștia au închiriat un iaht, unde, pe 30 septembrie 2022, doctorul Sorin Lucian Puia a decedat. Conform unor surse, medicul ar fi căzut din pat, lovitura fiind atât de puternică încât acesta ar fi rămas la podea, în stare de inconștiență.

După ce l-au găsit, doi dintre prieteni, medici la Maternitatea Giuleşti, au încercat preț de zeci de minute să îl resusciteze, iar mai apoi au sunat la urgenţe, în vreme ce căpitanul iahtului s-a grăbit să acosteze în cel mai apropiat port.

Ne puteți urmări și pe Google News

Moartea medicului Sorin Lucian Puia a fost confirmată inclusiv de MAE: „Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Izmir, a fost notificat telefonic, la data de 30 septembrie 2022, cu privire la decesul unui cetăţean român aflat pe o ambarcaţiune situată în apropierea insulei Yellice, localitatea Ayvalik, Republica Turcia.

Anchetă în Turcia

În dialogul cu reprezentantul oficiului consular, cetăţeanul român care a semnalat decesul a solicitat informaţii cu privire la demersurile care trebuie întreprinse în astfel de situaţii şi a precizat că va notifica familia persoanei decedate”, a transmis MAE român.

Mai mult, până să ajungă Poliția la fața locului, căpitanul iahtului ar fi fost atât de speriat încât a fugit, iar românii au fost luați cu o dubă pentru a fi audiați. Corpul neînsuflețit al medicului român a fost dus la Medicina Legală pentru efectuarea autopsiei.

Cei şase cetăţeni români nu au voie să părăsească Turcia

Ulterior, cadavrul medicului a fost adus în țară, iar pe data de 5 octombrie a fost înmormântat la Târgu Mureş. Între timp, suspecții au rămas blocați în Turcia, fiind acuzați de omucidere.

„Autorităţile turce au comunicat Consulatului General al României la Izmir că au dispus măsura interzicerii părăsirii localităţii până la încheierea anchetei pentru şase cetăţeni români care se aflau la bordul ambarcaţiunii la momentul producerii decesului.

În acest context, reprezentanţii oficiului consular au transmis cetăţenilor români o listă cu avocaţi specializaţi în vederea asigurării reprezentării legale în relaţia cu autorităţile judiciare turce şi pentru a obţine ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea”, a mai transmis MAE într-un comunicat, conform România TV.