Având în vedere seceta prelungită din zona Moldovei, Mitropolitul Teofan face un apel, atât la cler cât şi la credincioşi, pentru a înălţa rugăciuni care să invoce ploaia, în conformitate cu canoanele ortodoxe, relatează Agerpres.

"Preoţii şi credincioşii sunt îndemnaţi a ieşi, după această Sfântă Liturghie de duminică, într-o procesiune cu icoane şi cu Sfinte Moaşte şi, în mijlocul câmpurilor, să se săvârşească Slujba de sfinţire a apei unită cu rugăciuni înălţate pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată pe pământ", a declarat jurnaliştilor Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit Arhiepiscopului Iaşilor, astfel de rugăciuni vor continua şi în perioada următoare, în condiţiile în care pământul are mare nevoie de precipitaţii, lipsa acestora fiind de natură să afecteze atât recoltele, cât şi nivelul râurilor sau cel la care se află apa din fântâni.

Şi în judeţul Botoşani, preoţi şi credincioşi din mai multe comune au participat, duminica trecută, la o slujbă şi o procesiune pentru venirea ploii, la chemarea Protopopului de Botoşani, Lucian Leonte. Slujba a cuprins rânduiala la vreme de secetă şi a avut loc în cursul serii, la Mănăstirea Popăuţi, în biserici şi mănăstiri fiind trase clopotele.