Evenimentul Zilei > International > Misterul TRENULUI NAZIST plin cu COMORI a fost dezlegat! Ce spun EXPERȚII în geologie
Misterul TRENULUI NAZIST plin cu COMORI a fost dezlegat! Ce spun EXPERȚII în geologie

Misterul TRENULUI NAZIST plin cu COMORI a fost dezlegat! Ce spun EXPERȚII în geologie

Experții în Geologie din Polonia au declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu există nicio dovadă a existenței trenului nazist plin cu aur și bijuterii în zona orașului Walbrzych de la granița Poloniei cu Cehia.

Cercetătorii au prezentat ce au descoperit în locul unde ar fi trebuit să fie garnitura te tren în care s-ar fi aflat  o comoară ascunsă de mai bine de șapte decenii, precizând că s-ar putea să existe un tunel, dar nicidecum un tren, relatează BBC.

„Ar putea fi un tunel, însă este clar că nu există niciun tren”, a spus Janusz Madej, profesor la academia minieră din Cracovia.

Doi cetăţeni polonezi au susținut în luna august că ar fi reuşit să dea de urma fabulosului tren blindat nazist despre care se spunea că era plin cu aur, diamante, opera de artă şi arme şi care a dispărut, în mod misterios, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Tot atunci, mai mulţi experţi din Polonia au declarat că trenul plin de comori naziste ar putea fi doar primul dintr-o serie de astfel de comori care stau ascunse într-un vast complex de tuneluri care urmează să fie descoperit.

Miturile locale spun că trenul ar fi intrat într-un tunel din apropierea castelului Ksiaz, în regiunea Silenzia Inferioara și nu a mai văzut niciodată lumina zilei. Potrivit poveștilor, tunelul a fost închis și a fost uitată poziția sa.

Pentru crearea tunelului s-au făcut șantiere uriașe în subteran. Acolo, prizonierii de război erau obligați de naziști să muncească din greu.