Evenimentul Zilei > Monden > Misterul se adâncește în jurul lui tragediei provocate de Alec Baldwin. Actorul a fost dat în judecată, iar marea întrebare nu are răspuns
Misterul se adâncește în jurul lui tragediei provocate de Alec Baldwin. Actorul a fost dat în judecată, iar marea întrebare nu are răspuns

Misterul se adâncește în jurul lui tragediei provocate de Alec Baldwin. Actorul a fost dat în judecată, iar marea întrebare nu are răspuns

Alec Baldwin a fost dat în judecată, iar supervizoarea de scenariu a filmului „Rust” acuză că la filmarea de dinaintea tragediei actorul nu ar fi trebuit să tragă.

Mamie Mitchell, supervizoarea de scenariu a filmului „Rust” l-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin după tragedia petrecută pe platourile de filmare. Mitchell susține că nu i-a cerut niciodată actorului să tragă focul care a ucis-o pe cineastul Halyna Hutchins.

A fost deschis proces împotriva actorului Alec Baldwin

„Alec Baldwin, în mod intenționat, fără motiv sau scuză, a armat și a tras cu arma încărcată, deși scena care urma să fie filmată nu prevedea armarea și tragerea unei arme de foc”, se susține în procesul care a fost deschis. Mamie Mitchell se afla la un metru și jumătate distanță atunci când Baldwin a tras cu revolverul Colt .45 și s-a ales ea însăși cu răni.

În proces sunt numiți co-inculpați armurierul Hannah Gutierrez-Reed, asistentul de regie David Halls și alte câteva persoane și companii de producție implicate în film.

Baldwin a descărcat arma la data de 21 octombrie în timp ce filma filmul western „Rust” în New Mexico. El a ucis-o pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Mitchell a sunat la 911 și a dat vina pe Halls, care a strigat „armă rece” înainte de a i-o înmâna lui Baldwin, un indiciu că nu era încărcată cu un glonț real.

Mesaj disperat în timpul apelului la 9111

„Nenorocitul ăsta de AD care a țipat la mine la prânz întrebându-mă de revizii, nenorocitul ăsta”, a spus Mitchell, potrivit transcrierii apelului la 911, părând să fie în conversație cu cineva care nu a discutat direct cu operatorul de la 9111. „El ar trebui să verifice armele. El este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Potrivit procesului intentat de Mitchell, scenariul filmului pentru acea scenă nu prevedea deloc ca Baldwin să tragă cu arma. „Al treilea cadru al camerei s-ar fi concentrat pe trunchiul inculpatului Baldwin în timp ce acesta își întindea mâna spre toc și scotea arma”, se arată în cadrul procesului.

Mitchell a angajat-o pe Gloria Allred ca avocat pentru a o reprezenta în proces. Allred a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Mitchell nu a mai lucrat după tragedia de la „Rust” și că incidentul i-a ruinat cariera de 40 de ani.