Evenimentul Zilei > Monden > Familia lui Ion Dichiseanu, lacrimi și suspine de ziua actorului.“El este viu pentru totdeauna prin noi”. Ce gest a făcut fiica artistului
Familia lui Ion Dichiseanu, lacrimi și suspine de ziua actorului.“El este viu pentru totdeauna prin noi”. Ce gest a făcut fiica artistului

Familia lui Ion Dichiseanu, lacrimi și suspine de ziua actorului.“El este viu pentru totdeauna prin noi”. Ce gest a făcut fiica artistului

Familia lui Ion Dichiseanu a sărbătorit ziua artistului pe 20 octombrie. Fiica marelui actor a transmis că trec prin clipe dureroase după moartea actorului.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai, la Spitalul Floreasca, unde era internat după ce a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală. Pe 20 octombrie, în casa familiei Dichiseanu era veselie și voie bună pentru că artistul își sărbătorea ziua de naștere, dar apropiații au rămas doar cu memoria lui.

Ioana, fata actorului, a postat pe Facebook un mesaj emoționant pentru omul care a crescut-o, dar pe care nu îl mai are aproape.

“În această seară (n.r. miercuri) ar fi trebuit să fim într-o mare petrecere, așa cum îi plăcea tăticului meu. Din păcate am rămas cu amintirile în suflete. Iar noi, familia și cei care îl iubesc, vom duce mai departe tot ceea ce înseamnă Ion Dichiseanu. El este viu pentru totdeauna prin noi, prin toată cariera sa, prin farmecul său și omenia de care dădea dovadă. Le mulțumesc tuturor celor care și-au amintit de această zi și da, eu îi spun ‘La mulți ani!’”, a scris Ioana Dichiseanu, pe o rețea socială.

Fiica actorului, piesă pentru tatăl său

Fiica lui Ion Dichiseanu a declarat că va aduce la actualitate o piesă pe care tatăl său o cânta, iar aceasta a transmis că este un cadou în memoria marelui om de scenă.

“E o perioadă urâtă și niciodată nu ești pregătit emoțional, știi că se va întâmpla la un moment dat, dar încercăm să ne revenim și să facem lucruri frumoase în amintirea lui. Am început o melodie pe care o cânta tata, dar o voi reface, deja e parțial gata”, a spus Ioana Dichiseanu, la Antena Stars.

Stea pe Aleea Celebrităţilor

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

A fost cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Din bogata filmografie a artistului, amintim: „Darclée” (1960), „Post-restant” (1961), „Porto-Franco” (1961), „Tudor” (1962), „Titanic vals” (1964) – Gigi Stamatescu, „Mofturi 1900” (1964), „Runda 6” (1965), „Dincolo de barieră” (1965), „Tunelul” (1966), „Frumoasele vacanţe (1967), „Amprenta” (1967), „Bătălia pentru Roma” (1968), „Aventurile lui Tom Sawyer” (1968), „Războiul domniţelor” (1969), „Castelul condamnaţilor” (1970), „Cântecele mării” (1971), „Printre colinele verzi” (1971), „Pistruiatul” (serial TV, 1973), „Muşchetarul român” (1975), „Cantemir” (1975), „Toate pânzele sus” (serial TV, 1977), „Dragostea şi revoluţia” (1983), „Racolarea” (1985), „Triunghiul morţîi” (1999), „15” (2005), „Vocea inimii” (2006), „Supravieţuitorul” (2008).

În 2015, îndrăgitul actor a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de respect pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.După această realizare, a lansat cartea „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, în care evocă momente petrecute alături de celebra actriţă şi cântăreaţă Sara Montiel.

În martie 2017, actorului Ion Dichiseanui i s-a oferit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediţîi a Galei Premiilor Gopo, iar în luna mai, acelaşi an, a fost lansat la Bookfest volumul „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda”, care cuprinde memoriile artistului şi detalii în exclusivitate despre viața sa.