Evenimentul Zilei > Monden > Misterioasa poveste a britanicului care s-a teleportat
Misterioasa poveste a britanicului care s-a teleportat

Misterioasa poveste a britanicului care s-a teleportat

Povestea lui William Cantelo și Sir Hiram Stevens Maxim rămâne un mister inexplicabil, cu posibile dovezi de teleportare, vieți duble și corupție.

Ciudatul caz al lui William Cantelo. Posibile dovezi ale unei teleportări. William Cantelo a susținut că s-a născut în jurul anului 1838 pe Insula Wight. A fost un inginer avansat care a dezvoltat multe obiecte ciudate și neidentificate, în jurul anilor 1870.

În acea perioadă, el deținea un magazin de „curiozități” pe strada Franceză din Southampton. În acea perioadă era și proprietarul Old Tower Inn. Sub acel pub era un tunel în care Cantelo își petrecea o mare parte din timp, transformându-l într-un atelier subteran. Vizitatorii acestui atelier au susținut că au văzut „mașini cu lumină ciudată”, „globuri care fredonează” și „arme ciudate”.

De asemenea, se spunea că William Cantelo intra adesea în tunel și nu mai era văzut timp de nouă zile sau chiar săptămâni la rând. Localnicii au raportat că au auzit zgomote provenind din acea zonă, dar familia a păstrat munca sa ca un secret bine păzit.

O dispariție ciudată

Poveștile diferă în ceea ce privește evenimentele reale legate de dispariția lui William Cantelo la sfârșitul anului 1880. Unele rapoarte spun că a plecat singur într-o vacanță prelungită ca recompensă pentru munca sa grea, dar nu s-a mai întors niciodată. Alții au susținut că a fost văzut ultima oară intrând în tunelul său și a dispărut într-o gură de fum și un fulger de lumini.

Citiți integral articolul scris de Claudia Cîrjan în Rețete și vedete.