Mister în cazul morţii lui Amy Winehouse

Mister în cazul morţii lui Amy Winehouse

Poliţiştii nu au găsit urme de droguri în locuinţa din Londra a cântăreţei, ceea ce subminează ipoteza supradozei.

Deşi presa din Marea Britanie s-a grăbit să speculeze, la doar câteva ore după moartea lui Amy Winehouse, că aceasta ar fi decedat din cauza unei supradoze de droguri, misterul morţii cântăreţei s-a adâncit ieri, după ce poliţiştii londonezi au declarat că nu au găsit urme de stupefiante în locuinţa ei.

Amy Winehouse a fost examinată de către un doctor vineri, cu o zi înainte să moară, iar acesta se declarase mulţumit de starea cântăreţei. Ea se supunea periodic unor controale medicale, după ce stilul său de viaţă haotic, stropit din belşug cu băuturi alcoolice şi condimentat cu stupefiante, i-a şubrezit puternic sănătatea.

În plus, Winehouse s-a simţit vineri suficient de bine pentru a cânta la un set de tobe pe care şi-l instalase recent în dormitor. A creat o mare hărmălaie, spre disperarea vecinilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima conversaţie, cu un bodyguard

Andrew Morris, unul dintre bodyguarzii artistei, este ultima persoană cu care aceasta a schimbat câteva cuvinte, sâmbătă, în jurul orei 10.00. S-a retras apoi în dormitorul ei din locuinţa de două milioane de lire sterline şi trei etaje din cartierul londonez Camden, unde Morris a găsit-o, şase ore mai târziu, fără puls. "Amy era singură în casă cu o gardă de corp, care a avut grijă de ea în ultimii ani. S-a dus în dormitorul ei, spunând că vrea să doarmă, iar mai târziu bodyguard- ul a găsit-o fără suflare, când a mers s-o trezească. A chemat imediat o ambulanţă, era în stare de şoc. Deocamdată cauza morţii este necunoscută. A murit în patul ei", a declarat Chris Goodman, purtătorul de cuvânt al artistei, citat de "Daily Mail".

Speculaţii stupefiante

Imediat după moartea cântăreţei, revista "People" a scris că Amy Winehouse şi-ar fi găsit sfârşitul în urma unui cocktail de droguri, după ce ar fi cumpărat de la un dealer, vineri, cocaină, heroină, ecstasy şi ketamină. Familia cântăreţei a dezminţit însă acest zvon, catalogându-l drept o aberaţie.

Într-adevăr, poliţiştii nu au găsit urme de droguri în locuinţă, iar cauza morţii va fi aflată abia după ce testele toxicologice vor fi încheiate, iar asta ar putea dura săptămâni bune. "Nu s-au găsit sticle goale, seringi sau alte lucruri asemănătoare. De asemenea, se pare că artista n-ar fi vomitat", a declarat, pentru "Daily Mail", o sursă apropiată investigaţiei, adăugând că Amy Winehouse se afla într-o stare de degradare fizică îngrijorătoare.

"Starea ei de sănătate se înrăutăţise foarte mult în ultima vreme, ea fiind transportată adeseori la spital pentru îngrijiri. Sistemul ei nervos fusese făcut bucăţi. Ultima oară a ajuns la spital în urmă cu aproximativ două săptămâni, după anularea turneului european. A fost găsită pe stradă şi transportată la o clincă privată londoneză", a mai spus aceeaşi sursă.

Lupta cu drogurile

Chris Goodman a declarat că artista a depus eforturi considerabile pentru a scăpa de dependenţa de alcool şi droguri, însă, în ultima vreme, îşi pierduse controlul şi se reîntorsese la viciile ei.

"Starea ei se ameliorase la un moment dat, însă în ultima lună căzuse din nou pradă patimilor. Moartea ei i-a şocat pe toţi. A fost o fată drăguţă, fantastic de talentată. A avut într-adevăr unele probleme, însă nu a făcut vreun rău nimănui", a descris Goodman modul în care iar plăcea ca fanii să-şi amintească de Amy Winehouse.

Cu o zi înainte să fie găsită decedată în casă, artista a fost vizitată de mama ei, Janis Winehouse, care a declarat ulterior că ştia că moartea fiicei ei era doar o chestiune de timp. "Părea pierdută", le-a dezvăluit Janis jurnaliştilor, adăugând că ultimele cuvinte pe care fiica sa i le-a spus au fost "Te iubesc, mamă!". "Sunt cuvinte pe care le voi preţui toată viaţa", a adăugat Janis.

Dezamăgire în dragoste

Apropiaţii cântăreţei au declarat că aceasta a fost devastată după ce iubitul ei, regizorul Reg Traviss, a părăsit-o luna trecută, pentru că nu mai putea face faţă problemelor pe care iubita sa le avea cu alcoolul şi drogurile. Amy Winehouse a fost căsătorită, timp de doi ani, cu Blake Fielder-Civil, cei doi punân du-şi pirostriile în mai 2007. Potrivit presei internaţionale, Fielder- Civil este cel care a făcut-o pe artistă să prindă gustul pentru heroină şi cocaină. Fostul soţ al cântăreţei ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 32 de luni de închisoare, pentru furt şi posesie ilegală de armă.

Tribut viciat

Fanii care s-au strâns în faţa casei lui Amy Winehouse au aşezat lângă un tablou care o înfăţişează nu doar flori şi lumânări, ci şi pahare goale de vin, o navetă de bere şi ţigări.

Cântăreaţa obişnuia să fumeze ţigară de la ţigară, deşi fusese diagnosticată cu emfizem pulmonar în 2008. Chiar dacă doctorii o avertizaseră că o singură ţigară o putea omorî, Winehouse a continuat să fumeze.

"S-a dus în dormitorul ei, spunând că vrea să doarmă, iar mai târziu bodyguard-ul a găsit-o fără suflare, când a mers s-o trezească" CHRIS GOODMAN, purtător de cuvânt al artistei VÂNZĂRI

Moartea, sufletul comerţului

La doar câteva ore de la anunţul morţii lui Winehouse, albumul care a făcut-o celebră în 2007, "Back to Black", era în topul descărcărilor de pe iTunes.

Fanii s-au înghesuit să cumpere cea mai cunoscută piesă a artistei, "Rehab". LP-ul "Back to Black" a ajuns pe locul 59 în cele câteva ore de la moartea lui Winehouse şi până în momentul în care vânzările au început să fie contabilizate. Singleurile de pe al doilea album al artistei, "Back to Black" şi "Rehab" au ajuns pe locurile 81, respectiv 181.

Chiar dacă au trecut doar câteva zile de la moartea artistei, deja se discută despre apariţia celui de-al treilea album. Winehouse a lucrat sporadic la acesta în ultimii doi ani, dar surse spun că există destul material pentru un album de succes. Părinţii artistei sunt cei care vor decide piesele care vor apărea pe albumul postum, ele fiind în acest moment într-o variantă brută. "Cu siguranţă moartea îi va spori reputaţia şi un al treilea album va fi disponibil în curând", spune Phil Alexander, editor al revistei Mojo. El recunoaşte că este greu să o compari pe Winehouse cu mari cântăreţi care au avut aceeaşi soartă cu ea, dar şi că artista era abia la început şi avea mult potenţial să ajungă una dintre artistele importante ale muzicii moderne. (Mădălina Piloff) <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/KUmZp8pR1uc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiți și:

  • Amy Winehouse, cronica unei morţi anunţate
  • Decăderea lui Amy Winehouse
  • Omagii postume pentru Amy Winehouse
  • Amy Winehouse, în imagini
  • VEZI AICI ultima apariție pe scenă a lui Amy Winehouse | VIDEO
  • Blestemul numărului "27" pentru muzicieni. Mit sau adevăr?