Mama lui Vlad Pascu, plasată sub control judiciar. A aflat verdictul, la recurs, în timp record

Mama lui Vlad Pascu, plasată sub control judiciar. A aflat verdictul, la recurs, în timp record Miruna Pascu. Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Joi, judecătorii de la Curtea de Apel București au respins contestația procurorilor împotriva deciziei de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar în cazul Mirunei Pascu.

Miruna Pascu este învinuită de tentativa de influențare a declarațiilor și de amenințare. Ea ar fi încercat să-i influențeze pe martorii din dosarul fiului său, Vlad Pascu, șoferul drogat ce a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai.

Miruna Pascu scapă de arestul la domiciliu

„(...) respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împotriva încheierii din 29.11.2023pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul 29573/3/2023/a1.5 al Tribunalului Bucureşti”, este decizia pronunţată, joi, 7 decembrie, de Curtea de Apel Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hotărârea judecătorilor este irevocabilă.

Astfel, hotărârea emisă la 29 noiembrie de către judecătorii Tribunalului București, care a constat în schimbarea arestului la domiciliu cu controlul judiciar în cazul Mirunei Pascu, intră în vigoare.

Tatăl șoferului drogat scapă de măsuri preventive

Totodată, devine executorie și decizia privind eliminarea controlului judiciar în cazul lui Mihail Claudiu Pascu, acuzat de încălcarea regimului armelor și munițiilor și trimis în judecată.

Acesta e acuzat că a deţinut fără drept un număr de 73 cartuşe de vânătoare, muniţie letală.

Vlad Pascu, fiul lor, este învinuit că, fiind sub influența substanțelor droguri, a cauzat un accident rutier în localitatea 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri.

Vlad Pascu, 2 Mai

Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai / Sursa foto: Instagram

Fiul Mirunei Pascu, în arest preventiv din 20 august

Din data de 20 august, Vlad Pascu este reținut în arest preventiv. Acesta a fost deferit justiției sub acuzațiile de ucidere din culpă, consum și trafic de droguri.

Șoferul drogat din 2 Mai a formulat o contestație împotriva măsurii de arest, cerând instanței să dispună eliberarea sa. Judecătorii de la Judecătoria Mangalia au respins, în data de 6 decembrie, cererea și au hotărât menținerea sa în arest.

„În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului PASCU MATEI VLAD În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului PASCU MATEI VLAD, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate.

Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, în data de 5.12.2023 ora 15:00”, se arată în decizia Portalului Instanțelor de Judecată, potrivit ziuaconstanta.ro.