Evenimentul Zilei > Politica > Miron Cozma IA PENSIE pentru că A FOST VICTIMĂ A MINERIADELOR. Cum s-a ajuns la anomalia demnă de Cartea Recordurilor?
Miron Cozma IA PENSIE pentru că A FOST VICTIMĂ A MINERIADELOR. Cum s-a ajuns la anomalia demnă de Cartea Recordurilor?

Miron Cozma IA PENSIE pentru că A FOST VICTIMĂ A MINERIADELOR. Cum s-a ajuns la anomalia demnă de Cartea Recordurilor?

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, în urmă cu câțiva ani, că Miron Cozma este o victimă a Mineriadelor, potrivit unui anunț făcut chiar de Cozma. Cel cunoscut și ca „Luceafărul Huilei” a dezvăluit primește și o pensie pentru acest lucru.

 

„Pentru mine, e o mare realizare, și pentru mineri. Faptul că ani de zile Miron Cozma și minerii și-au atras oprobriul public și nimeni nu a făcut nimic, guverne și președinți de țară nu au făcut altceva decât să îi exonereze pe Ion Iliescu și pe toți ceilalți, iată că Curtea Europeană de la Strasbourg a decis acceptarea mea ca victimă în dosar”, spunea, în anul 2015, Miron Cozma, la o emisiune difuzată de B1TV.

Luceafărul Huilei” declara atunci  că primește și o pensie, ca victimă a Mineriadelor, în valoare de 1.489 de lei.

„Vreți să vă arăt că am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casă. Cu ce am prosperat? Făcând 11 ani de închisoare”, s-a apărat fostul lider al minerilor, atunci când i s-a reproșat că ar fi prosperat de pe urma Mineriadelor.