„În primul rând, Dumnezeu să-l odihnească!

Este vorba despre Gâzea Ilie, în vârstă de 68 de ani, din Turnu-Măgurele, cetățeanul decedat în data de 19 august 2018 în urma unui stop cardio-respirator, așa cum a informat public SJU-Alexandria. Cauza acestui deces a fost prezentată de propaganda tefelistă ca fiind intoxicația cu gazele lacrimogene la care Gâzea Ilie a fost expus în timpul mitingului din 10 august, din Piața Victoriei. Doctorii de la SJU-Alexandria, sub rezerva rezultatelor examenului anatomo-patologic, spun însă cu totul altceva.

Antecedentele personale patologice ale decedatului indică suferințe complexe în măsură, fiecare în parte, să-i pună viața în pericol. Astfel, acesta a ajuns la spitalul din Alexandria cu stare generală alterată, după o hemoragie digestivă superioară, manifestată prin hematemeză și melenă, complicații ale cirozei hepatice etanolice de care suferea.

A fost internat imediat pe ATI și a fost trecut pe programul „pacient critic”. Cu acestă ocazie, medicii au diagnosticat și alte afecțiuni cardiace cunoscute, pentru care pacientul urma tratament, cum ar fi o cardiomegalie dilatativă idiopatică.

În urma examenului endoscopic, medicii i-au recomandat o intervenție chirurgicală de urgență. Din motive de neînțeles, pacientul a refuzat sub semnătură să-i fie salvată viața”, a scris jurnalistul Mirel Curea pe Facebook.