Mirel Curea despre controversele din jurul morții jurnalistei Iulia Marin. Cine ar trebui să lucreze în presă

Mirel Curea despre controversele din jurul morții jurnalistei Iulia Marin. Cine ar trebui să lucreze în presă Mirel Curea. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Mirel Curea, prim-redactor șef adjunct la Evenimentul Zilei, consideră că jurnaliștii ar trebui supuși unei investigații psihiatrice, la angajare, așa cum se întâmplă în cazul altor categorii profesionale. El a făcut o serie de comentarii în contextul morții jurnalistei Iulia Marin. Aceasta s-a confruntat, în ultimii ani, cu probleme de sănătate mentală, despre care a ales să vorbească deschis pe blogul său.

Jurnalistul Mirel Curea, prim-redactor șef adjunct la Evenimentul Zilei, a făcut o serie de comentarii în contextul morții jurnalistei Iulia Marin, în vârstă de 32 de ani. În opinia sa, jurnaliștii ar trebui supuși unui control psihiatric, cel puțin la angajare, la fel ca judecătorii, polițiștii, medicii etc.

„Băi, deontologii lui Pește! Dacă era vorba despre o judecătoare, era firesc să se pună problema „stai, frate, cine ne judecă?”, dacă era despre un chirurg sau un preot, duduiau ziarele, dacă era un polițist, nu mai vorbesc, iar dacă era vreun Dragnea, fustele erau în cap direct în Piața Victoriei. Când este vorba despre un jurnalist, devine nașpa de tot să pui problema «stai, frate, cine ne încadrează moral».

Eu fix așa pun problema, că dacă am pretenția ca parlamentarii, și președinții, și toți ăștia, să fie controlați la cap când candidează, când judecă, când consultă, când spovedesc sau când poartă armă, am pretenția să fim întregi la cap și când scriem și îi acuzăm pe unii de unele și de altele”, a scris Mirel Curea, într-o postare pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalista Iulia Marin a murit

Reacția lui Mirel Curea vine la o zi după moartea jurnalistei Iulia Marin, de la Libertatea, care a fost descoperită în casă, de poliție fără suflare. Aceasta suferea de o serie de probleme de sănătate mentală despre care vorbea deschis în postările sale, pe rețelele de socializare și pe blogul personal.

„Marți, 18 aprilie, polițiștii Secției 21 din Capitală și proprietara apartamentului în care locuia au găsit-o pe colega noastră fără suflare. Ea locuia în cartierul Militari. Cauzele decesului vor fi stabilite de medicii de la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în următoarele zile”, a anunțat redacția Libertatea, miercuri 19 aprilie.

Iulia Marin avea o experiență de presă de 11 ani şi a lucrat de-a lungul timpului la publicații precum Adevărul, PressOne, Recorder, Gândul, iar în ultimii 3 ani la Libertatea. Jurnalista a început să scrie texte politice pentru Adevărul, după care a trecut la PressOne, în 2015. Ea a descoperit-o pe femeia în rochie albastră, Izabela Odor, cercetătoarea luată pe sus de mineri pe 14 martie 1990. Imediat ce a împlinit vârsta de 28 de ani, Iulia Marin a ajuns la Recorder.

Pentru Libertatea a început să scrie din primele zile ale pandemiei de COVID-19, în martie 2020. A investigat mai multe achziiții guvernamentale din pandemie, a relatat despre vaccinările peste rând, iar mai apoi a abordat tema războiului din Ucraina.