Mirel Curea demontează afirmațiile ministrului Vlad Voiculescu și prezintă dovada. „Ați înțeles ce scrie în el?”

Mirel Curea demontează afirmațiile ministrului Vlad Voiculescu și prezintă dovada. „Ați înțeles ce scrie în el?”

Jurnalistul Mirel Curea a reacționat în urma unei postări publicate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe pagina de Facebook.

Jurnalistul Mirel Curea a comentat pe contul de Facebook un mesaj postat astăzi de către Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății a povestit pe rețeaua de socializare că a vizitat un centru de vaccinare și un spital. Și a aflat „cu surprindere”, în cursul zilei, despre anumite  zvonuri legate de reducerea veniturilor medicilor.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a scris pe pagina lui de Facebook: „Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare și la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de diverse persoane iresponsabile că guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuție în guvern sau în coaliție despre așa ceva, iar poziția Ministerului Sănătății vă asigur că este clară: nici gând.” A redat Mirel Curea mesajul lui Vlad Voculescu. Jurnalistul EvZ a replicat, în continuarea propriei postări.

Mirel Curea, răspuns la postarea lui Vlad Voiculescu

„În cei 11 ani de „facultate” neterminată, soldată cu o adeverință de tip bon de mână de la ORACA, bănuiesc că ați învățat măcar să citiți un text scurt. Ați citit Memorandumul pe care l-ați avizat? Ați înțeles ce scrie în el? Ați înțeles ce ați semnat, sau sunteți cu gândul doar la privatizarea Sănătății, a Casei, la construirea de spitale fără licitație publică și la mutarea vaccinărilor de la Armată la ONG-uri? De arestat profesori când vă reapucați?”

„Se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”

În imagine, Memorandumul Turcan-Nazare, avizat de Vlad Voiculescu, prin care: „...se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându se : plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual”, precum și „revizuirea sistemului de acordare a sporurilor pentru condiții de muncă la care expunerea la condiții de muncă este aceeași, indiferent de funcția deținută, (care) se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată;”