Editura Evenimentul si Capital

Mireasa a fugit cu darul. Viața la Curte

Autor: | | 0 Comentarii | 10997 Vizualizari

Până pe la 14 ani, Elena trăise în mijlocul izolării și al lipsurilor. Abia născută, părinții au aruncato în brațele bunicilor care locuiau într-un sat uitat de lume prin Botoșani. Norocul ei în viață a fost frumusețea. Avea așa o uitătură, că dintr-o singură privire reușea să scoată din minți orice bărbat. Elena a simțit repede că asta va fi șansa ei, dar era încă atât de puțin femeie, că nu înțelegea prea bine cum ar fi trebuit să se poarte.

La 12 ani și-a pierdut virginitatea cu un coleg de școală, băiatul preotului din sat. O făcuse pentru că era flămândă, iar cel care profitase de ea îi oferise o ciocolată. Își amintea și acum gustul acela dulce amărui care o făcuse să-și dea hainele jos. A mâncat-o cu pofta și lăcomia unui copil, fără să-i pese de durerile pe care băiatul popii i le provoca.

Pe la 14 ani epuizase toți bărbații din zonă, iar bunicii, copleșiți de atâta rușine, au trimis-o la oraș s-o mai crească și maică-sa. Elena s-a adaptat rapid la noua viață. Frumusețea ei înflorea în fiecare zi, iar trupul încă fraged ascundea cu succes desfrâul cărnii.

Părinții, absolut străini de această copilă, o priveau stingheri, neștiind ce să-i ofere sau cum s-o educe. Au lăsat-o în grija sorții și au înscris-o la un liceu din oraș, fără prea multe discuții sau întrebări.

Elena s-a descurcat cum știa ea mai bine,devenind, în scurtă vreme, foarte populară în noua școală. Profesorii o îndrăgeau, băieții o adorau, iar fetele i-ar fi smuls cu bucurie ochii ăia albaștri care îți luau mințile. A terminat liceul și s-a înscris la Facultatea de Drept din Cluj. Aici l-a cunoscut pe Marcel și uite așa începe povestea de azi.

Abia ieșise de la cursuri și simțea că picioarele o vor părăsi dacă nu mănâncă ceva dulce. A intrat în cafeneaua unde obișnuia să-și petreacă serile și a cerut o înghețată dublă de ciocolată .

- Bună, Marcel, adu-mi , te rog, repede o înghețată.

- De unde știi că mă cheamă Marcel? S-a mirat chelnerul.

- Scrie pe ecusonul tău. Ești nou pe aici?

- A i dreptate, am numele scris pe piept. Ce prost sunt. Azi e prima mea zi de muncă.

- Ești din Cluj?

- Nu , sunt din București. Am fost detașat de la firmă timp de căteva luni în Cluj. Și m-am gândit să-mi mai iau un job, poate cunosc vreo fată drăguță.

- Deci ai venit la agățat , cum s-ar spune?

- Nu, iartă-mă, era o glumă. Strâng bani să-mi renovez apartamentul și mi-am zis că n-ar strica un al doilea loc de muncă, dacă tot am după amiezele libere.

- Hai, adu-mi înghețata aia , dacă nu vrei să-ți moară primul client.

Elena i-a lăsat un bacșis gras și numărul ei de telefon. Pentru prima oară în viața ei dădea bani unui bărbat, iar ăsta i se părea un lucru ispititor. Marcel a sunat-o a doua zi de dimineață și a invitat-o la o cafea. A trebuit să-l refuze - avea cursuri și nu putea lipsi, dar i-a promis că vor mânca o înghețată împreună cu prima ocazie.

A fost cea mai lungă așteptare pentru Marcel. După cinci zile de insistențe a reușit s-o vadă. Doamne, cât era de frumoasă. Simțea că toți bărbații îl invidiază, iar Elena n-avea ochi decât pentru el.

După o săptămâna s-au mutat împreună. Cum Elena stătea la cămin, i-a fost mult mai ușor să-și aducă toate bagajele în garsoniera lui Marcel.

- E chiar fain la tine aici.

- Firma mi-a închiriat-o pentru trei luni.

- Păcat că mai ai puțin timp de stat în Cluj și va trebui să ne despărțim.

În timp ce-i spunea vorbele astea, Elena îl mângâia și îl săruta cum doar ea știa.

- Nu ne de spărțim. Ce tot spui? Vii cu mine la București. Am un apartament, nu e așa frumos ca aici, dar va fi casa noastră.

- Chiar vrei asta? Mă iei cu tine?

- Elena , te iubesc. Cum crezi că aș mai putea trăi fără tine?

Marcel a îngenuncheat la picioarele ei, i-a cuprins mijlocul cu ambele mâini și a privit-o în ochi ca un cațel ce-și adoră stăpânul :

- Vrei să fii soția mea?

Au trecut două luni de atunci, iar planurile de nuntă erau în toi. Elena insistase să facă o nuntă mare și reușiseră să adune vreo două sute de invitați.

- Iubita mea , ne va costa foarte mulți bani . Abia dacă ne ajung de avans ce avem acum . N-am apucat nici să schimbăm centrala în apartament, la iarnă o să dormim cu țurțuri în pat.

- Mi-ai stric at surpriza, s-a supărat Elena. Mi-a promis tata că ne face cadou de nuntă o centrală și cinci calorifere.

S-a făcut nuntă mare cu alai și invitați pe măsură. Veselia plutea pe deasupra tuturor, iar mireasa radia de fericire. Cum să nu iubești o asemenea mândrețe de femeie? Invitații au mâncat și au jucat până la ziuă, iar de mulțumiți ce-au fost, au îngroșat plicurile cu darul de nuntă.

- Cam câți bani crezi că s-au strâns?

Sorin Ovidiu Vîntu a făcut dezvăluiri INCENDIARE! Băsescu este numit...

Pagina 1 din 2

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI