Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Sandu: Retragerea lui Blatter NU mă surprinde
Mircea Sandu: Retragerea lui Blatter NU mă surprinde

Mircea Sandu: Retragerea lui Blatter NU mă surprinde

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că decizia lui Joseph Blatter de a demisiona din funcţia de preşedinte al FIFA nu îl surprinde.

"Retragerea lui Blatter nu mă surprinde! Eu am prevăzut însă un termen de un an în care va face acest lucru. Probabil că a luat decizia după atacurile puternice venite în urma alegerilor, coroborat cu ce s-a mai întâmplat, plus că probabil a mai avut o discuţie şi cu Platini. Blatter este un om de o inteligenţă extraordinară, nu întâmplător a fost atâţia ani secretar general. Este un om foarte bine pregătit pe toate planurile, dar la 79 de ani poate că era bine să facă pasul înapoi", a spus Sandu, la Digi Sport.

Fostul oficial consideră că Luis Figo ar fi fost cea mai bună soluţie pentru preşedinţia FIFA.

"Platini a renunţat să candideze, deşi era susţinut de toată Europa şi putea să obţină voturile necesare. El era la bătaie cu Blatter, dar cred că pierdea, probabil. Ceilalţi candidaţi nu aveau nicio şansă! Cel mai bun discurs la congresul de la Viena l-a avut Luis Figo, un om de fotbal, cu mare experienţă în teren, intrat în zona administrativă a acestui fenomen", a mai spus Mircea Sandu.

Acesta crede că Blatter nu va avea probleme cu legea în următoarea perioadă. 

"Din câte îl cunosc eu, cred că Blatter a ştiut să se protejeze. El are o diplomaţie formidabilă, nu a obţinut avantaje financiare. El avea venituri pentru că a făcut foarte mulţi bani la FIFA, au fost proiectele lui, cu echipa lui. Cred că avea cel puţin 10 milioane de euro pe an", a precizat Sandu.

Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în perioada următoare pentru desemnarea succesorului. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.