Evenimentul ZileiPoliticaPreședintele ALDE Constanța, Mircea Banias: “Ordonanța pentru grațiere și modificarea Codului Penal nu a fost dată pentru Liviu Dragnea. Nici pentru scoaterea corupților din pușcărie”

Președintele ALDE Constanța, Mircea Banias: “Ordonanța pentru grațiere și modificarea Codului Penal nu a fost dată pentru Liviu Dragnea. Nici pentru scoaterea corupților din pușcărie”

Președintele ALDE Constanța, Mircea Banias: “Ordonanța pentru grațiere și modificarea Codului Penal nu a fost dată pentru Liviu Dragnea. Nici pentru scoaterea corupților din pușcărie”
Deputatul ALDE de Constanța, Mircea Banias, sare în apărarea președintelui PSD, Liviu Dragnea, în contextul reacțiilor apărute la Ordonanței de Urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal. El consideră că grațierea nu a fost bine înțeleasă iar modificarea Codului Penal trebuie făcută, fiind începută, de fapt, de guvernul Cioloș “fără ca cineva să se scandalizeze”.

Liderul ALDE Constanța, Mircea Banias, a explicat, într-un interviu, pentru EVZ, că  bună parte din modificările la Codul Penal au fost, deja, adoptate prin ordonanță de urgență de guvernul Cioloș. “Fără dezbatere,fără să ceară  părerea instituțiilor din justiție, nu s-a scandalizat nimeni. Nu poți să mergi în țara asta după un cod penal care a fost dovedit de judecătorii de la Curtea Constiuțională că conține prevederi care încalcă Constituția”. Iar pentru a se evita interpretările subiective, “cred că abuzul în serviciu nu are cum să fie complet dezincriminat dar trebuie să fie mai bine definit”.

În privința grațierii, Mircea Banias este de părere că inițiatorii nu au explicat foarte bine proiectul. “Toată lumea spune că prin această ordonanță vor ieși din pușcărie corupții. Ceea ce nu e adevărat. Sunt excluse faptele de corupție. Și cele asimilate faptelor de corupție”. Oricare dintre cele trei variante, ordonanța de urgență, asumarea răspunderii guvernului în fața parlamentului, ori parcursul normal legislativ cu proiectul de lege trecut prin parlament, i se par “OK”, deputatului ALDE Mircea Banias. Așteaptă să vadă care este decizia Guvernului.
 
Actul normativ care urmează să fie dezbătut la ministerul Justiției nu trebuie asociat cu Liviu Dragnea, potrivit deputatului Mircea Banias. “Cred că este eronat mesajul pe care unii îl transmit că această ordonanță a fost dată pentru domnul Dragnea. E foarte ușor să provoci emoție pe un subiect atât de sensibil și să obții niște reacții din partea unor oameni care nu au citit proiectele de ordonanță”. Deputatul ALDE subliniază că în primul dosar penal liderul PSD a fost condamnat pentru fapte de corupție. Iar la al doilea dosar “din câte știu eu, la domnul Dragnea nu a început încă judecata pe fond. Înțeleg că la sfârșitul lunii ianuarie se pronunță pe regularitatea sesizării instanței iar procesul, probabil, va mai dura”.

 

 


Accesează: